مشاوره حقوقی رایگان - امکان استفاده از چک ضمانت جهت دریافت وجه قرض‌داده شده

با سلام
بنده مدتی پیش مبلغ 150 میلیون تومان را به شخصی قرض دادم تا ضمن سرمایه‌گذاری در کاری، تا زمانی که وجه در اختیار ایشان است، در سود آن کار شریک شوم. مبلغی به صورت انتقال وجه به حساب همسر ایشان، و مبلغی هم به صورت خرید اینترنتی از طریق ایشان توسط کارت بانکی بنده انجام شد. این شخص جهت تضمین بازگرداندن وجه چکی بدون تاریخ، با مبلغی «بیش از مبلغ قرض»، به بنده تحویل دادند. هیچ قرارداد کتبی بین اینجانبان منعقد نگردید و تنها تضمین همان چک تحویلی به اینجانب است. شایان ذکر است در چک متنی با عنوان ضمانت یا غیره ذکر «نشده است». حال با توجه به نیاز مالی اینجانب و از آنجایی که ایشان از بازگرداندن وجه مذکور سر باز می‌زنند، آیا امکان استفاده از چک مورد نظر جهت مطالبه «مبلغ قرض ‌داده ‌شده، که کمتر از مبلغ چک است» وجود دارد، بدون این که منجر به خیانت در امانت شود؟
ایشان تمکن مالی داشته و تأمین مبلغ قرض ‌داده ‌شده برای ایشان ممکن است.
با سپاس