مشاوره حقوقی رایگان - چک مفقودی

باسلام من 2فقره چک بابت دستمزد که بنام فامیلی خودم صادر شده از یک شرکت دریافت کرده بودم و هردو را گم کردم و طبق دستور قضائی بانک چکها را مسدود کرد. در تاریخ اولین چک شخصی با صاحب حساب تماس گرفته و گفته چکها در اختیار ایشان است. و مایل است به شرکت بیاید. به شرکت آمد و درجلسه ای با حضور ایشان و بنده و 2نفر مدیران شرکت، ایشان گفت چکها را بابت فروش کالا به شخص دیگری دریافت کرده است و ابراز داشت که او را نمیشناسد (البته گفتارش مانند شرخرها بود) و همان روز چکی که تاریخش رسیده بود را برگشت زد .من با مشاوره وکیل شکایت تحصیل مال نامشروع کردم و بازپرس به دلیل اینکه چک مستقیما مال محسوب نمیشود قرار منع تعقیب صادر و قیدکرده من میتوانم از طریق ابطال یا استرداد سند اقدام نمایم. و چک بعدی راهم بنام شخص ثالثی برگشت زده. من چکها را پشت نویسی نکرده ام و نمیخواهم علیه صادرکننده چک اقدامی بکنم. 1-استرداد چک مفقودی مالی است یا غیرمالی؟ اگر مالی است چنددرصد؟ 2 -دادخواست استرداد سند به طرفیت چه کسی باشد 3-چگونه میتوانم مفقودی چکها را ثابت کنم؟ 4- آیا به نظر شما میتوانم به حقم برسم؟

پاسخ ها :

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،1ــاستردادغیرمالی است2ــدادخواست به طرفیت صادرکننده چک3ــچه میدانیم بایدشاهدیااعلام مفقودی وامثال آن4ــانشالله.موفق باشید