مشاوره حقوقی رایگان - ترکه

باسلام و احترام
و با ارزوی اجر وافر الهی برای عزاداریهاتون
من نیاز به یک راهنمایی دارم اگر لطفا عنایت فرمایید بی نهایت سپاسگذارم
درضمن در صورت اجازه خیلی ناقابل برای عرض تشکر در خدمتتان هستم
برادر من فوت کرده ورثه او خانمش هست و دخترش و مادر من. از برادرم یک منزل مسکونی 55 متری در زادگاهش روستا (قسمتی از حیاط پدری ما) مانده ارزش اش حدودا میشه 70میلیون (در روستا) و یک موتورسیکلت و اسباب قابل فروش که 13 میلیون میارزه و حدود 6 میلیون سرمایه فرش حدودا 2میلیون نقد و کل طلاجات خانمش به وزن حدودا 23 گرم
مهریه خانمش 14 سکه تمام بهار بعلاوه 2 میلیون نقد هست
برای ساختمان وام بدهکار است به مبلغ 30 میلیون وامهای دیگر 10 میلیون حالا در بحث تقسیم ماترک چطور عمل کنیم بهتره
طبق حکم انحصار وراثت دادگاه خانمش یک هشتم مادرم یک ششم و بقیه برای دخترش هست
آیا اولویت با پرداخت وامهاست
اولویت بعدی اگر قرار باشد با وضع نداشتن دارائی خانمش مهریه بخواهد تکلیف و راه حل چیست
آنگاه هیچ چیزی به بچه نمی ماند
درباره نحوه چه راه ساده راحتی که هرکس از وضع موجود به حقوقش برسد میفرمایید
سپاس از لطف حضرتعالی
ممنونم

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام . ابتدا باید دیون متوفی ازجمله بدهی بانکی ومهریه خانم پرداخت گردد وسپس اگرمالی مانده,یک هشتم مال منقول وبهای اموال غیر منقول به همسر ویکششم به مادرویک دوم به تنهادختر واگربازهم مالی مانده به همین منوال ,بین مادرودخترتقسیم می گردد. ضمنا تا دیون وجود دارد ورثه حق برداشت اموال راندارند. .

جواد زارعی

جناب آقای جواد زارعی:

ابتدا باید تمام بدهیها ازجمله مهریه درصورت مطالبه تسویه شود بعد هر چی باقی موند طبق سهم بین وراث تقسیم میشه. لذا اولویت با پرداخت دیون ومهریه هستش.
البته اگر همسر مهریه رو میخواد باید شکایت کنه واموال مرحوم رو توقیف کنه.
(جواد زارعی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی 09122219001)