مشاوره حقوقی رایگان - قطع درخت برای ساخت و ساز

با سلام
بنده سازنده ویلایی در کرج هستم طبق روال معمول ساخت و ساز برای ملک های همجوار صادر گردیده اقدام به شروع اقدامات اولیه از جمله دستور نقشه و عقد قرارداد با مهندسان ناظر نمودم ولیکن در بخشی از پروسه اخذ جواز سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری کرج میبایستی مجوز قطع درختان موجود در فضای سطح اشغال مینمود ولیکن در حال حاضر مانع این کار شده و همه مراحل قبلی جواز متوقف شده . علت این کار وجود یک اصله درخت کهنسال با قدمت حدود 30 سال در قسمت ذکر شده و سازمان مذکور پیشنهاد کاهش فضای اشغال قانونی را داده . ایا واقعا قسمتی از شهرداری کرج میتواند مانع استیفای حق قانونی بنده نسبت به ساخت ملک مذکور بشه ؟ ایا با توجه به صدور دستور نقشه طبق سطح اشغال مجاز و قانونی و پرداخت هزینه های مهندسان ناظر و طراح و .... این سازمان از مجموعه شهرداری میتوند چنین اقدامی صورت پذیرد ؟ بنده به عنوان سازنده قرارداد مشارکت دارم و تاخیر و یا ممانعت بوجود امده توسط این ارگان میتواند موجب ضرر و زیان هنگفت برای اینجانب گردد . با این اوصاف به لحاظ حقوقی میتوان از این ارگان شکایت نمود

پاسخ ها :

محمد حسن  عليزادگان مقدم

محمد حسن عليزادگان مقدم :

استان :

سلام
ازطریق قانونی تقاضای قطع اشجار از طریق کمیسیون ماده 7 شهرداری انجام می شود در هر صورت برابر قانون توسعه و گسترش فضای سبز مصوبه سال 1388 قطع هرگونه درخت یا نهال ممنوع در برابر مصوبات شورای شهرچه مقرر شده قبل از قطع اشجار باید دید در این کمیسیون موافقت می شود یا خیر پس از آن پرداخت جریمه و یا تعهد ایجاد فضای سبز در قبال آن گرفته می شود و جریمه در نظر گرفته شده در هر حال مصوبه هنوز قطعی نشده و شرایطی هم دارد تعیین عوارض برای قطع درختان روش مناسبی است و می‌تواند تا حدودی بازدارنده باشد. در یکی از تبصره‌های این مصوبه آمده است، شهرداری تهران موظف است با محوریت سازمان بوستان‌ها و فضای سبز و همکاری مرکز مطالعات نسبت به تدوین عوارض حفظ و گسترش فضای سبز بر اساس ارزش اکولوژیک درختان با شاخص‌های گونه بندی، محیط بن، محل واقع شدن درختان و هزینه نگهداشت درختان و... اقدام و لایحه مربوطه را برای اجرا در سال 99، حداکثر تا اول تیر سال جاری جهت تصویب به شورای شهر ارایه کند. همچنین درختی که به علت آفت زدگی، بیماری، انگل و با علل غیر عمد دیگر خشک شده یا احتمال سرایت آفت و بیماری از آن به دیگر درختان و گیاهان وجود داشته باشد یا احتمال سقوط آن برود، در این صورت باید به جای آنها نهال به میزان دو برابر محیط بن درخت غرس شود برای اطلاعات بیشتر سایت تسنیم جریمه قطع اشجار را اعلام نموده موفق باشید