مشاوره حقوقی رایگان - پیمان شکنی وارثین پس از 35 سال

درود.
شخصی دارای 8 فرزند 34 سال پیش فوت می کند . از وی ساختمانی دارای 2 مغازه ، یک زیرزمین تجاری و دو واحد آپارتمان به جا میماند. با توجه به کوچک بودن برخی ورثه فرزند بزرگتر که پیش از آن یک باب از مغازه ها طی سند رسمی اجاره در اختیار وی قرار داشته قرار می شود وی کلیه هزینه ها و بدهی های متوفی را پرداخت کند و در قبال، آن یک دربند مغازه را بردارد.
کلیه هزینه ها اعم از قبر جا در خواجه ربیع و کلیه هزینه های کفن و دفن را تا سالگرد ، اقساط بانکی باقیمانده ترکه را به مدت سه سال پرداخت می کند . هنگام پایان کار ساختمان بدلیل عدم تطابق حدود و متراژ تجاری با نقشه شهرداری ، هزینه 12 متر کسری تجاری ترکه را و بسیاری دیگر از هزینه ها تا داماد کردن سایر ورثه و ........... می پردازد ضمن اینکه سایر ورثه از بقیه ترکه که شامل یک باب مغازه با مساحت مشابه ، و دو واحد مسکونی تا کنون استفاده می کرده اند
* حال که وضعیت اقتصادی دگرگون شده است با طرح شکایت فرزند بزرگتر را به پرداخت مبلغ گزافی اجاره 34 سال گذشته محکوم نموده و هم اکنون نیز شکایتی در باب تخلیه مغازه فوق الذکر مطرح نموده اند .
سوال 1 ) آیا امکان دریافت هزینه های صورت گرفته مانند کفن و دفن و مراسم ها و نیز سال اقساط بانک که ترکه در رهنش بوده و نیز پرداخت 12 متر تجاری که هر دو از بدهی های متوفی بوده و برای حفظ ترکه پرداخت شده است وجود دارد ؟
سوال 2 ) شخص می تواند علیه هریک از ورثه که مدتی مغازه مشابه در اختیارشان بوده اجرت المثل درخواست کند ؟
سوال 3 ) شخص می تواند بابت اجرت المثل مدت زمان سکونت هریک از وارثین در یکی از واحدها که با مرحومه مادرشان زندگی می کرده اند اقدام نماید؟
*( هزینه به نرخ روز محاسبه می گردد؟ آیا می توان عین آنرا دریافت کرد ؟ مثلا قبر جا ؟
* (( ضمنا اسناد برخی از این پرداختها موجود است و بسیاری دیگر نیاز به استعلام از محل های پرداخت شده دارد و نیز هیچ قرارداد یا دستنوشته ای مابین ورثه امضاء نگردیده است

پاسخ ها :

پریسا عطاریان

سرکار خانم پریسا عطاریان:

سلام . با توجه به تخصصی بودن موضوع و پیچیدگی ابعاد مختلف آن بهتر است جهت مشاوره تماس بگیرید و تصویر مدارک خود را ارسال نمایید. 09155212475