مشاوره حقوقی رایگان - بذل مهریه

من چهارماه هست که ازدواج کردم. همسرم یک ازدواج قبلی داشته و حدود یکسال و اندی قبل از همسرش که عقد بودن جدا شده. خانم قبلی باکره بودن و از تعداد 214 سکه مهریه شون 50 تا رو گرفتن و جدا شدن البته طرح تقاضای طلاق هم از طرف همون خانم بوده. همسر من با توجه به این که خیلی توی اون سال سختی کشیدن و مادرشون رو هم از دست دادن در همون حین، و همچنین بیماری ام اس هم دارن (که استرس به شدت براشون بده) طی این چند ماه بارها از من درخواست کردن که مهریه م رو ببخشم تا استرس ازشون دور باشه. ما همچنین توی دوران خواستگاری خیلی سر مهریه بحث کردیم ایشون اول میگفتن 14 تا و یا اصلا قضیه کنسل بشه (بخاطر تجربه ی تلخ قبلی میگفتن من 14 تا در توانم هست قبول میکنم و سرعقد همهش رو بهت میدم). بعد دیگه نهایتا در جلسه ی رسمی 500 تا رو قبول کردن که من همونجا در جمع صدتاش رو بخشیدم و پدرشون 12 تای دیگه اضافه کردن و شد 412 تا. اما من هم به همون دلیل تجربه ی قبلیشون (و همچنین این که به من گفته بودن مهر اون خانوم 114 تا بوده و نصفش رو گرفته اما من تازه فهمیدم که 214 تا بوده و سر پنجاه تا توافق کردن) تردید دارم و دلم راضی نیست که مهریه م رو ببخشم. چون اگر ایشون کل مهریه رو یکجا به من بدن این امکان هست که خدای نکرده شاید بعدا اتفاقی افتاد و ایشون با این ادعا که دینی به من ندارن راحت طلاق بگیرن (و حس میکنم به خاطر این که الان دیگه به همه ی مسائل حقوقی درین زمینه آشنا هستن این کار راحت انجام میشه). از طرفی با این که من دائم بهشون اطمینان میدم که من مهریه رو نمیخوام بگیرم اما نمی تونم هم ببخشم، اما ایشون نگرانی و استرس دارن و این استرس ازشون دور نمیشه و گاهی هم میگن کابوس میبینن در مورد همین قضیه. یک بار هم همین چند روز پیش گفتن خونه و ماشین که به نام خودشون هست، و باغ کوچیکی که پدرشون دارن و نصفش مال ایشون هست رو به نام من میکنن ولی من مهریه م رو ببخشم. اما اونها در قبال مهریه ی من چیزی نمیشه حتی پنجاه سکه هم نمیشه. خودشونم میگن من همه تلاشمو می کنم تا مهریه ت رو ببخشی. و بارها و بارها تا حرفی میشه با درخواست مودبانه از من میخوان مهرم رو ببخشم.
حالا می خوام بدونم ایا من میتونم مهریه رو طوری ببخشم که اگر بعدا نیاز شد از بخشش خودم برگردم و اون رو باطل کنم. به نظر من شاید مهریه به درد من نخوره اما با توجه به بیماری ایشون که کسی هم از آینده خبر نداره شاید تونستم از مهریه برای بچه هامون استفاده کنم.

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

سلام. شما میتونید اعلام کنید که مهریه خود را با ایشون میبخشید. چون این عمل هبه و بخشش محسوب میشه فابل رجوع است ولی در صورت ت فوت ایشون دیگه قابل رجوع نیست و چیزی دست شما رو نمیگیره. اگررخواستید اقدام کنید حتما با یک وکیل مشورت کنیدو تمام جوانب رو در نظر بگیرید