مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث مادر (فوری)

بسمه تعالی
سلام وقت بخیر
مادر بنده سال 78 فوت کردند (در آن زمان پدر ایشون هم در قید حیات نبودند سال 75 مرحوم شدند)
سال 87 خانه مادری شان (مادربزرگ بنده) به فروش میرسد ولی دایی اینجانب از دادن سهم الارث امتناع کرده و بعد از فروش پولی به ما نمیرسد.
متاسفانه با اعتماد غلط پدرم به ایشان از آنموقع یعنی سال 87 تا به امروز بدهیشان را تسویه نکردند!
میخواستم بدانم که نحوه محاسبه سهم الارث چطور است و به هر نفر چه مقدار میرسد؟
ما دو پسریم و 1 دختر و پدرم هم در قید حیات هستند.
مادربزرگ من هم در زمان فوت دخترشان( مادرم) زنده بودند. حالا هم در قید حیاتند.
مبلغ سهم در سال 87 سی میلیون تومان بوده.
با تشکر(:

پاسخ ها :

علی سهراب زاده

جناب آقای علی سهراب زاده :

اگر منظور این است که ملک متعلق به مادر بزرگ بوده و پس از فوت ایشان دایی شما آن را فروخته باشد ، سهم مادر شما به عنوان فرزند دختری مشخص است ، باید دید که مادر بزرگ شما چند فرزند دختر و پسر داشته و آیا در زمان حیات وی همسرش( پدر بزرگ شما) زنده بوده یا خیر، آیا در آن زمان پدر و مادر ، مادر بزرگ زنده بودن یا خیر ، سوال دقیق نیست ، اولا مالکیت منزل باید مشخص شود که سند رسمی آن بنام چه کسی بوده و ثانیا در زمان فوت مالک وراث وی دقیقا چه اشخاصی بوده اند، در این صورت میتوان میزان سهم الارث مادر شما مشخص کرد