مشاوره حقوقی رایگان - وکیل در دادگاه ویژه روحانیت

با سلام. آیا هر وکیلی می تواند در جلسه دادگاه ویژه روحانیت از طرف روحانی یا غیر روحانی طرفداری کند؟
یا این که نیاز به وکلای خاصی دارد؟

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

وکالت در محاکم ویژه روحانیت صرفا از وکلای روحانی تعرفه شده امکان پذیر است

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

طبق‌ تبصره 1 مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، در خصوص " ‌انتخاب وکیل توسط اصحاب دعوی"، مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام(1391) ؛ " اصحاب دعوی در دادگاه ویژه روحانیت نیز حق انتخاب وکیل دارند، دادگاه تعدادی از روحانیون صالح را به عنوان وکیل مشخص‌می‌کند، تا از میان آنان به انتخاب متهم، وکیل انتخاب گردد". از اینرو، نظر به صلاحیت خاص دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت طبق مواد 2 و 13 آیین نامه دادسراها و دادگاه‌های ویژه‌ روحانیت در مرداد، مصوب 1369 با اصلاحات بعدی و فرایند رسیدگی کیفری ویژه در آن و منع وکالت وکلای غیر روحانی نسبت به روحانیون تحت تعقیب در آن دادسرا و دادگاه طبق تبصره ماده واحده مزبور- محدودیت مزبور، نه تنها مانع از حق دسترسی متهمان آن دادسرا و دادگاه به وکلای دادگستری غیر روحانی در مقام دفاع در آن مراجع خواهد بود، بلکه نظام حقوق کیفری بین المللی فاقد ترتیب مشابه می باشد و این موضوع بعنوان یکی دیگر از وجوه تفاوت و تمایز آن با نظام حقوقی ایران به شمار می رود.