مشاوره حقوقی رایگان - خرید موتور سیکلت سرقتی

سلام، خسته نباشید. کسی که موتور دزدی بخره که شماره تنه و شماره موتور رو پاک کردن و موتور هیچ مشخصاتی نداره، وقتی گرفتنش جرمش چی هست؟ برای خریدار مشکلی پیش میاد یا فقط موتور رو از دست میده؟

پاسخ ها :

علی سجودی شهرستانی

علی سجودی شهرستانی :

استان :

موتور توقیف فروشنده و خریدار تحت تعقیب قضایی قرار میگیرند و بخصوص خریدار جرمش بیشتر است

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
مخاطب گرامی؛ طبق ماده 662، بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 هرکس با علم و اطلاع یا با وجود قراین اطمینان آور به‌ اینکه مال در نتیجه ارتکاب سرقت به دست آمده است آن را به نحوی ‌از انحاء تحصیل یا مخفی یا قبول کند یا مورد معامله قرار دهد به ‌حبس از شش ماه تا سه سال و تا (74) ضربه شلاق محکوم‌ خواهد شد. بنابراین علم و اطلاع از مسروقه بودن مال، شرط اصلی تحقق جرم محسوب می‌شود. ضمناً عنایت بفرمایید که مسئولیت فروشنده (سارق یا رباینده) و خریدار مال مسروقه (چه با علم به مسروقه بودن مال چه بدون اطلاع)، تضامنی است، زیرا هردو غاصب خوانده می‌شوند و در این فرض صاحب مال می‌تواند در خصوص ضرر و زیان ناشی از جرم از هریک از آنان مطالبه کند و در مورد استرداد مال می‌تواند از کسی که مال مسروق در نزد او است آن را استرداد کند و تنها در صورتی که خریدار علم و اطلاع از مسروقه بودن مال نداشته باشد و مدعی باشد که از طریق قانونی مال به او رسیده می‌تواند علیه فروشنده با تقدیم دادخواست به مرجع صالح ضرر وزیان خود را مطالبه کند.