مشاوره حقوقی رایگان - چک و نصف مبلغ پرداختی

من یه چک دادم و اون چک امانت بوده و نصف مبلغ رو از کارتها مختلف بحساب طرف ریختم و به علت مسایل کار و مالی نتونستم طی چندسال حساب طرف رو پرداخت کنم الان چک رو داده به یه نفر و ادعاش بر اینه که من از اون اقا طلب داشتم بجای طلب چک شما رو بمن داده (چک امانتی)
مبلغ 8تومنه سال 95هم ماهیانه براش ریختم تا دوماه پیش قبل کرونا گرفتنم اخرین پرداختی من750تومن بوده
حکم چک الان با این اوصاف چیه و چیکار باید بکنم من ؟
ممنون میشم از شما وکلای عزیز یه راهنمایی کلی بیان بفرماید ممنونم

پاسخ ها :

وحید معظم اسلاملو

جناب آقای وحید معظم اسلاملو :

بنظرم طبق اصول حاکم بر اسناد تجاری ،ایرادات شما در مقابل دارنده فعلی مسموع نخواهد بود و نمیتوانید به اختلاف حساب خود با نفر اول استناد کنید لذا بایستی وجه چک را پرداخته و دعوایی به طرفیت نفر اول به خواسته مطالبه وجوه پرداختی از باب داراشدن بلا جهت مطرح کنید.ضمنا بنظرم با توجه به اینکه شما به نفر اول بدهکار بودید چک امانت نبوده بلکه بهتر است آنرا چک تضمینی بنامید و نتیجتا" شکایت کیفری موثر نخواهد بود

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود:
در پرونده های چک(پرونده های حقوقی) معمولا قاضی توجهی به ایرادادت صادر کننده نمیکنه چون اصطلاحاً چک وقتی صادر شد از منشا خودش جدا شده و دلیل و بهانه ای شنیده نمیشه. اما یک راهاینه که اگر دلیلی دارید (مییتونید برای وکیل ثابت کنید) که خیانت در امانت شده خوب برای شما شکایت تنظیم میکنیم ثبت کنید بعد در دادگاه حقوقی چک شکایت را ارائه کنید که دادگاه تا تعیین تکلیف پرونده خیانت متوقف بشه. اگر نمیتونید ، ببینید شاید بشه مالکیت ا.ن فرد را بر اون چک زیر سوال ببرید که ایشان مالک چک نیست و این چک فقط برای وصول به ایشان پشت نویسی شده بعلاوه اگر از دارنده جدید چک آدرس یا کد ملی دارید یک اظهارنامه براش بفرستید و عواقب اقدام کردن روی چک امانتی را بهش یادآوری کنید و یکی هم برای طرف خودتون بفرستید. نهایتا یک پول که نمیشه دو بار پرداخت بشه واگر بشه شما میتونی پولهائی را که دادی پس بگیری(البته از طریق دادگاه)
موفق باشید.