مشاوره حقوقی رایگان - فروش مال غیر فروشنده و فسخ قرارداد

با سلام
بنده سال 95 آپارتمانی را خریداری کردم و قرار شد فروشنده سال 96 سند بزند اما به علت نبود پایانکار و.. در دفترخانه حاضر نشد و بنده عدم حضور گرفتم و شکایت کردم, ایشان در دادگاه حاضر شدند و عنوان کردند سازنده از زمین مادر نیم دانگ به نام شخص دیگری زده و امکان سند نیست و درخواست فسخ قرارداد را داد و گفت مبلغ ملک را (352میلیون) با خسارتی که در قرارداد ذکر شده (78میلیون) برمیگرداند, در صورتی که فروشنده ما از فروش نیم دانگ اطلاع داشته و اجازه فروش ملک را نداشته و به ما فروخته, آیا فروشنده میتواند به دلیل آن نیم دانگ از سند مادر که الان شامل 2 واحد میشود قرارداد را فسخ کند؟
آیا فروشنده میتواند با همان مبلغ 4سال پیش و آن خسارت جزئی خانه را پس بگیرد, در صورتی که خودش فروش مال غیر کرده؟
بنده با توجه به افزایش قیمت مسکن هیچ تمایلی به فسخ ندارم آیا ممکن است قاضی رای را به نفع کسی صادر کند که بعد از 4سال میگوید بنده فروش مال غیر کردم و خبر نداشتم بیایید خانه را به قیمت 4سال پیش پس بدهید؟

پاسخ ها :

علی ملائی دامنه

جناب آقای علی ملائی دامنه :

سلام نسبت به میزانی که ملک متعلق به فروشنده است بیع صحیح و نافذ است لذا فروشند حق فسخ ندارند توجه داشته باشید در شرایط فعلی حق فسخ برای شما ایحاد می شود نه فروشنده اما نسبت به میزانی که ملک متعلق به مادر ایشان است بیع غیر نافذ است