مشاوره حقوقی رایگان - گواهی سو پیشینه مواد مخدر

با عرض سلام و خسته نباشید. من حدود پانزده سال پیش به جرم حمل 6 سانتی متر تریاک، در زندان انگشت نگاری و محکوم به پرداخت سیصد هزار تومان و شلاق شدم. سابقه ی کیفری دیگری ندارم. الان ساکن خارج از کشور هستم و برای دریافت ویزای ورود به کشور ی دیگر به برگه عدم سو پیشینه احتیاج دارم که از طریق سفارت ایران انگشت نگاری و ارسال مدارک کردم. این طور که متوجه شدم گواهی سو پیشینه توسط پلیس بين‌الملل ناجا و به زبان انگلیسی برای من صادر و ارسال میشه. می خوام بدونم آیا در برگه صادره من دارای سو پیشینه خواهم بود یا نه؟ ممنون از لطف شما

پاسخ ها :

سیده سونیا هاشمی شیادهی

سیده سونیا هاشمی شیادهی :

سوء پیشینه کیفری یا همان سوء سابقه، اعتباری است که شخص مجرم در اثر ارتکاب به بعضی جرایم، به صورت دائم یا موقت از دست می‌دهد.

در واقع بر اساس قانون، صلاحیت انجام برخی از امور و عهده دار شدن برخی از مسئولیت‌ها و همچنین بهره‌مندی از برخی حقوق اجتماعی به‌طور موقت و یا دائم از فرد خاطی سلب می‌شود.

اما برای برخی جرایم خاص که در این نوشتار مطرح می‌شود، سوء پیشینه کیفری پس از طی زمانی مشخص از کارنامه مجرم پاک خواهد شد.
شامل مرور زمان شده و پاک میشود

یک وکیل

سلام
برای جرائم عمدی و بسته به نوع جرم ، دوره ای بعنوان مجازات تبعی در نظر گرفته شده که فرد مجرم از بعضی حقوق اجتماعی محروم میگردد، ولی پس از گذشت آن مدت، مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می شود، لیکن در گواهی های صادره از مراجع ذیربط منعکس نمی گردد، مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری در مجازات بعدی.
با توجه به انقضای 15 سال، قطعاً سوء سابقه محسوب نخواهد شد.