مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

سلام. در صورتی که یکی از وراث صغیر باشد، آیا میشود نسبت به تقسیم اموال بین وراث اقدام کرد؟ یا باید صبر کرد آن ورثه صغیر بزرگ شود بعد اقدام به تقسیم اموال کرد؟

پاسخ ها :

رضا اسماعیل زاده

جناب آقای رضا اسماعیل زاده :

سلام دادستان قیم صغیر خواهد بود و مال قابل تقسیم است و دادستان از طرف صغیر تصمیم میگیرد

سحر دشتی

سرکار خانم سحر دشتی :

با سلام
محاطب گرامی؛ اگر در بین ورثه شخص محجوری از جمله صغیر وجود داشته باشد که ولی خاص (پدر یا جدپدری) یا قیم نداشته باشد تقسیم ترکه می بایست توسط نماینده محجور در دادگاه به عمل می آید. این امر بدواً مستلزم تعیین قیم و نماینده برای شخص صغیر می باشد و چنانچه در تعیین قیم اقدامی صورت نگیرد دادگاه مکلف است برای تعیین قیم واقعه را به دادسرا اطلاع داده و رسیدگی به دعوای تقسیم ترکه را متوقف نماید و متنظر تعیین قیم از طرف دادسرا باشد. چنانچه ولی قهری صغیر در قید حیات باشد نیاز به تعیین قیم نبوده و ایشان بعنوان نماینده قهری صغیر می بایست در دادگاه حاضر شود.