مشاوره حقوقی رایگان - فک پلاک خودرو فروخته شده

سلام خدمت وکلای محترم
بنده خودرویی داشتم که سه دانگ سه دانگ شریک بودم و پلاک به نام شریک بنده بود بعد از مدتی سه دانگ دیگر را هم خریداری کردم و وکالت فروش کامل از شریک خود گرفتم.
در سال نود خودروی فوق را با قولنامه دستی فروختم و خودرو را تحویل دادم از آن سال به بعد خریدار اقدام به تعویض پلاک نمیکند و به بنده میگه ماشین را اسقاط کردم اگر ممکن هست من را راهنمایی بفرمایید که چگونه میتوانم پلاک ماشین را بگیرم؟
لازم به ذکر است که رفتم دفتر خدمات قضایی گفتند چون وکالت تعویض پلاک ندادی، نمیتوانی شکایت فک پلاک بکنی. میخواستم ببینم که فرمایش دفتر خدمات قضایی درست است و چی کار کنم؟
از راهنمایی شما سروران صمیمانه سپاسگزارم.

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

اگر بیع اتومبیل با مبایعه نامه عادی صورت گرفته باشد و هنوز سند رسمی انتقال تنظیم نشده باشد، قبل از تنظیم سند رسمی به نام خریدار، دعوای فک پلاک از اتومبیل مسموع نیست.
فک پلاک اتومبیل به تبع تنظیم سند رسمی انتقال، به نام خریدار قابل اعمال است چون پلاک خودرو جزء لاینفک خودرو است. بنابراین طرح دعوای جداگانه فک پلاک اتومبیل قابل استماع نیست