مشاوره حقوقی رایگان - صدور دستور موقت

با سلام. چرا صدور دستور موقت در شعبه بدوی موافقت رئیس دیوان را نمیخواهد ولی در شعبه تجدید نظر میخواهد؟
علت این ماده قانونی برای چیست؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

شرایط اجرای دستور موقت در مرحله تجدیدنظر
با مصوبه مجلس شورای اسلامی، اجرای دستور موقت در مرحله تجدیدنظر مستلزم تایید رئیس دیوان است.
به گزارش خبرنگار خانه ملت (www.icana.ir)، نمایندگان در جلسه علنی امروز- 29 تیرماه- مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی جزئیات لایحه تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مواد 73 و 74 را به تصویب رساندند.

نمایندگان در ماده 73 این لایحه با 134 رای موافق و 5 رای ممتنع مقرر کردند که شعبه تجدیدنظر در صورتی که قرار مورد تجدیدنظر خواهی را مطابق با موازین قانونی تشخیص دهد، آن را تأیید می‌کند. در غیر این صورت پس از نقض قرار، پرونده را برای رسیدگی ماهوی به شعبه صادرکننده قرار عودت می‌کند.

همچنین نمایندگان در ماده 74 این لایحه با 147 رای موافق و 1 رای ممتنع مقرر کردند که هرگاه در مرحله تجدیدنظر تقاضای صدور دستور موقت شود، اتخاذ تصمیم با شعبه تجدیدنظر خواهد بود. اجرای دستور موقت مستلزم تأیید رئیس دیوان است. دستور موقت صادر شده از شعبه بدوی مادام که توسط مرجع تجدیدنظر لغو نشود، به قوت خود باقی است