مشاوره حقوقی رایگان - ملک ارثی

با سلام.
پدربزرگم در سال 67 فوت کرده و قبل از فوتش 2 ساعت آب قنات و زمین را بین وراث تقسیم نکرده. حال که پیگیر شدم ( بنده نوه ارشد پسری هستم) این آب روی باغ شوهر عمه ام بسته می شود ولی خودش هیچ دخالتی در سند تنظیم شده ندارد. ماجرا از این قرار است که پدربزرگم کارگری داشته که بعد از مرگش این کارگر و شوهر عمه ام قولنامه ای تنظیم می کنند که مثلا این ملک را از وراث خریده اند و شخص خریدار کارگر پدربزرگم است. ابهامات موجود در معامله به قرار زیر است:
1. وراث حاضر ( کسانی که ذینفع نیستند) اقرارنامه غیرمالی تنظیم کردن که مالک فوق را به هیچ کس از جمله کارگر پدربزرگم نفروخته اند. به هیچ کس هم وکالت فروش نداده اند. اصلا سند ارائه شده را تایید نمی‌کنند.
2. گواهان آن سند فقط یک نفر شخصی می باشد که اصلا اهل آن روستا نیست و از طفولیت ساکن روستایی دیگری بوده و حتی هیچ گواهی که همسایه ملک مذکور باشد یا حداقل شخصی که اهل همان روستای باشد وجود ندارد.
3. در سند ارائه شده چکی با شماره ... بانک ... قید شده که مشخص نشده به چه کسی داده شده یا چه کسی آن را وصول کرده و اصلا ورثه خبری از چک نداشتند. این چک را شوهر عمه ام صادر کرده و تعلق به او دارد.
4. نمونه امضای موجود مرحوم پدرم و دو عمه ام همخوانی با امضای روی سند ندارد. حتی مرحوم پدرم و یکی از عمه ام اثر انگشت هم ندارند.
5. با توجه به تحقیقات مکرر از اهالی روستا حتی همسایگان ملک، مالکیت پدربزرگم را تایید کردند.
اکنون من اظهارنامه ای برای ایشان ارسال کردم و 5 روز به او مهلت دادم که تکلیف رو روشن کند. بعد از این باید چی کار کنم؟ در دو حالت اگر قبول کند که جعل کرده و اگر قبول نکند که جعل نکرده؟

پاسخ ها :

ابوالفضل نظامی

ابوالفضل نظامی :

سلام با توجه به فوت بعضی از وراث که فرمودید احتمال اثبات جعلیت یاحتی موفقیت در طرح این دعوا امر بعید هست.شما میتوانید باتوجه به ادله و قرارینی که دارید ابطال مبایعنامه رو بخواهید