مشاوره حقوقی رایگان - توقف دستور موقت ملاقات فرزندم

من پسرم را از همسرم سابقم گرفتم و فرزندم 5ساله است به علت مشکلات اخلاقی که داره و از قبیل شکستگی پا از دو ناحیه و شپش سر و مشکل اعصاب و دچار سوء تغذیه شده با نامه تاییدیه از پزشک قانونی که سلب حضانت شد ولی این خانم رفته دستور موقت گرفته در هفته از چهارشنبه ظهر تا شنبه میبره الان باید چیکار کنم؟

پاسخ ها :

مريم السادات پيراسته

سرکار خانم مريم السادات پيراسته:

سلام.وفق ماده 1174قانون مدنی هر کدام از والدین این حق را دارند که در فواصل معین با کودک خود ملاقات کنند و حتی فاسد بودن مادر یا پدر هم باعث نمی‌شود از ملاقات وی با فرزندش جلوگیری شود. در صورتی که میان پدر و مادر درباره مدت ملاقات و نحوه آن توافق شده باشد، طبق‌‌ همان توافق عمل می‌شود. اما در صورت حاصل نشدن توافق، دادگاه در حکم خود مدت ملاقات و نحوه آن را برای کسی که حق حضانت ندارد، معین می‌کند. معمولاً دادگاه‌ها یک یا دو روز از آخر هفته را به این امر اختصاص می‌دهند اما سلب کلی حق ملاقات از پدر یا مادری که حضانت به عهده او نیست بر خلاف صراحت قانون مدنی است و دادگاه نمی‌تواند حکم به آن بدهد.بااین حال اگر ثابت شود ملاقات با پدر یا مادری که حضانت به عهده او نیست واقعاً برای مصالح کودک مضر باشد، دادگاه می‌تواند مواعد ملاقات را طولانی‌تر کند و مثلاً به جای هفته‌ای یک بار، ماهی یک بار یا هر 6 ماه یک بار تعیین کند یا ملاقات با حضور اشخاص ثالث باشد. البته در زمانی که ملاقات، خوف جانی برای فرزند داشته باشد و پدر یا مادر حالت خطرناک روانی داشته باشند، برای جلوگیری از صدمه به فرزند، می‌توان با حکم دادگاه مانع از دیدار یکی از والدین که دچار چنین مشکلی هستند، شد.