مشاوره حقوقی رایگان - فروش خودرو بدون سند

سلام، خسته نباشید.
من حدود 10 سال پیش از یک شهر دیگر یک پراید به صورت وکالت محضری خریدم. خودم برای پلاک زنی تهران اومدم و پلاک هم زدم و برگ سبز نیز به نام من صادر کردند اما برای ثبت سند نرفتم و الان سندی ندارم و غیر از برگ سبز ماشین در واقع چیزی ندارم. آیا برای فروش ماشین به مشکل برمیخورم و حتما باید سند داشته باشم؟ راهنمایی بفرمایید. ممنونم.

پاسخ ها :

رویا کرامتی

سرکار خانم رویا کرامتی:

سلام.
برگ سبزی که از ناحیه نیروی انتظامی صادر می شود سند رسمیِ مالکیت خودرو محسوب نمی شود. و قانون و دولت کسی را مالک اصلی می شناسند که سند رسمی به نام وی تنظیم شده باشد. بنابراین شاید شما هم بتوانید خودرو را قولنامه ای به فروش برسانید اما چنانچه مالک بعدی بخواهد سند به نامش تنظیم شود می تواند علیه شما و مالک اصلی که سند به نامش بوده دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بدهد.توصیه می شود پیش از ایجاد هر مشکلی و با توجه به اینکه طبق آمار رسمی قوه قضاییه، سال 98 بیش از 75 هزار پرونده الزام به سند رسمی خودرو تشکیل شده است ، پیش از فروش خودرو مالک قبلی را پیدا کرده و ملزمش کنید برای تنظیم سند به دفتراسناد بیاید وگرنه علیه ایشان دادخواست رسمی بدهید.