مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث مادربزرگ از پدر

با سلام. پدر من جانباز هست و پزشکی قانونی سال 95 نامه داد که ایشون از سال 85 دچار از کارافتادگی کامل به علت بیماری اسکیزو افکتیو هست (گواه حجرت ) ، سال 92 پدربزرگ پدری فوت کردند و خانواده پدری از ما خواستند که یک نفر به علت عدم حضور پدرم، به جای پدرم امضا بدهد که حقوق پدربزرگم توسط مادربزرگم گرفته بشود. چون میدونستند برادر من حاضر نمیشود، از من و مادر و خواهرام خواستند که نهایتا خواهر بزرگم تحت فشار به جای پدرم امضا دادند.
خواهرم اصلا یادش نمی آید که آیا فقط برای دریافت حقوق پدربزرگم امضا داده یا برای این که پدرم از ارث پدری صرف نظر کند و حقیقتا اگر پدربزرگم اموالی هم میداشت چون ما اون قدر رابطه نداشتیم، مطلع نبودیم و خواهرم امضا کرده است. ما برای این که میخواستیم اموال پدر رو بفروشیم و کسب و کار خانوادگی راه بندازیم قصد کردیم که اموال پدر رو به اسم برادرمون که الان قیم پدر هستند برگردونیم که با یک مشکل مواجه شدیم اون هم این که چون مادربزرگم در قید حیات هستند ایشون هم باید رضایت بدهند اما چون کلا ما و حتی گاها پدرم رابطه خوبی با خانواده پدری نداشتیم و نداریم حدس میزنیم ایشون امضا نکنند. به نظر میاد که عموی من هم در جریان اند که در صورت فوت پدر، مادربزرگم وارث محسوب میشود و راه افتادند دنبال قیمت گرفتن اموال پدری بنده. در صورتی که هم مادربزرگم خودشون به قدر کافی دارند هم عموها و عمه ها حتی میشه گفت بیشتر از پدرم دارند. میتونیم از مسئله امضایی که از خواهرم غیر قانونی گرفته شده به عنوان یک پوئن استفاده کنیم تا مادربزرگم رو راضی کنیم که برای برگرداندن اموال به نام برادرم استفاده کنیم؟ آیا راهی هست که سهم الارثی به مادربزرگم تعلق نگیرد؟

پاسخ ها :

رویا کرامتی

سرکار خانم رویا کرامتی:

سلام شما ابتدا به شورای حل اختلاف اخرین اقامتگاه پدربزرگ مراجعه کرده و با ارائه کد ملی پوی ببینید گواهی حصر وراثت صادر شده یا خیر
اگر نشده درخواست صدور کنید بعنوان ذینفع
در این صورت جزو وراث خواهید آمد
سپس درخواست تقسیم ترکه بدهید
در این مراحل اگر اعتراضی شد و سندی رو شد باید دفاع کنید.