مشاوره حقوقی رایگان - افت قیمت خودرو در تصادف

سلام. یک پژو پارس در حالی که من در ترافیک ایستاده بودم از پشت با سرعت به ماشین من زد. من یک النترای 2014 دارم که بیمه بدنه ندارد. ماشین من هم به اتومبیل جلویی برخورد کرد و ماشین من از پشت آسیب زیادی دیده است و سپر جلو هم شکسته است. اتومبیل جلوی من آسیب ندید و رفت. پلیس آمد و کروکی کشید ولی راننده مقصر و همین طور پلیس به من گفتند آسیب ماشین شما طبق ماشین های عرف جامعه محاسبه میشود و بیمه پرداخت میکند و این که قطعات ماشین گرون تر از عرف هست و یا هزینه افت قیمت ماشین به راننده مقصر ارتباطی ندارد و پرداخت نمیشود.
راننده مقصر هم سر صحنه گفت خسارت در حد متعارف شما رو بیمه من میدهد و مشکلی نیست و مابقی خسارت شما به من مربوط نیست و خودت مقصری که ماشین غیرمتعارف سوار شدی و وظیفه داشتی ماشینت رو بیمه بدنه کنی. ماشین ایشون بیمه بدنه هم دارد. من راهی دارم که بتونم مبلغ واقعی قطعات و یا افت ماشین رو از ایشون یا بیمه شون دریافت کنم؟

پاسخ ها :

رضا زيرک باش

جناب آقای رضا زيرک باش:

سلام خودروی متعارف در هرسال ، خودرویی است که قیمت آن معادل با نصف قیمت دیه در ماه حرام یا به عبارتی برابر با سقف تعهدات مالی بیمه شخص ثالث باشد. در سال 1400 این مقدار برابر با 320 میلیون تومان است. در قانون خودروی نامتعارف هزینه خسارت توسط یک فرمول تعیین می‌شود. برای مثال اگر شما با یک بنز تصادف کنید و 100 میلیون تومان خسارت وارد کنید ، این مقدار خسارت در یک خودرو با قیمت 320 میلیون تومان محاسبه می‌شود (برای مثال 40 میلیون تومان) و همان مقدار به راننده بنز پرداخت می‌شود. راننده آسیب‌دیده باید باقی خسارت را از طریق بیمه بدنه خود دریافت کند و راننده مقصر مسئولیتی در قبال پرداخت مابه‌التفاوت ندارد.