مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه سهم الارث از برادر

با سلام. پدر اینجانب دارای سه فرزند پسر و چهار فرزند دختر هست که سی سال پیش فوت کرده است. پدرم دارای اموالی از قبیل زمین کشاورزی، یک هکتار باغ و خانه مسکونی بوده است. از بین این اموال فقط زمین کشاورزی بین وراث تقسیم شده است و تکلیف خانه پدری و باغ هنوز پس از سی سال مشخص نشده است. همچنین پدرم قبل از فوت یک تکه زمین را به متراژ حدودی 500 متر به بنده داده است که طبق استشهاد محلی این زمین را پدرم به من داده و من سند این ملک را از دهیاری محل گرفته ام اما اکنون برادر بزرگتر ( بنده فرزند دختر خانواده هستم ) به من میگویند که تو زمین را گرفتی و چیزی به تو تعلق نمیگیرد. ( در صورتی که در یک هکتار باغ به نسبت دو به یک بین پسر ها و دختر ها 1000 متر به بنده میرسد.
هم چنین بدون اطلاع ما برادر ها برای خانه مسکونی پدری ما از دهیاری سند گرفته اند و چیزی به ما نگفته اند. آن ها همچنین زمین کشاورزی ای که بعد از فوت پدرم به مادرم رسید نیز بعد از فوت او بین فقط خودشان (برادر ها ) تقسیم کرده و چیزی به ما نداده اند. بنده چگونه میتوانم اقدام کنم و حداکثر زمان اثبات حق و حقوق من چقدر است؟ آیا آن 500 متر که پدرم به من داده جزء اموال در انحصار وراثت است یا خیر؟ با تشکر.

پاسخ ها :

رویا کرامتی

سرکار خانم رویا کرامتی:

سلام اگر پدرتان در زمان حیات مالی را به شما داده اند آن مال جزء ترکه محسوب نمیشود.
دوم هر تقسیم و اقدامی که برادرها روی ترکه انجام داده اند از طریق دادگاه قابل ابطال است و پس از ابطال آن می بایست دادخواست تقسیم ترکه به طرفیت کلیه وراث بدهید