مشاوره حقوقی رایگان - حذف نام همسر از شناسنامه

با سلام خدمت شما بزرگواران بنده دوبار ازدواج کردم و از هر دو طلاق گرفتم آیا میشود بعد از ازدواج سوم اسم آن دو را از شناسنامه پاک کنم و اینکه برای تعویضی شناسنامه حتما باید شهر خودم باشد یا شهر همسرم نیز میتواند باشد خواهشا راهنمایی بفرمایید ممنون از شما

پاسخ ها :

زهرا جمالی

سرکار خانم زهرا جمالی :

با سلام
بعد از ازدواج سوم بله میتوانید درخواست اصلاح شناسنامه خود را به اداره ثبت بدهید .

پرسشگر :

با سلام و ممنون از شما بزرگوار آیا تعویض شناسنامه حتما باید در شهر خودم باشد یا نه

پرسشگر :

ممنون و سپاس از شما وکلای محترم

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

بله مس توانید با معرفی همسر جدید به ثبت احوال رفته و اسامی همسر قبلی را حذف نمایید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

چگونگی حذف نام همسر سابق (زن یا شوهر) از شناسنامه

‌بر اساس ماده 33 قانون ثبت احوال، «در المثنای شناسنامه مرد یا زن آخرین نکاح و طلاق یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است منعکس خواهد‌شد. ‌ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه درج نخواهد شد.»

بنابراین؛

الف- در صورتی که زن غیر مدخوله باشد و طلاق به آن شرایط صادر شود، هم زن و هم مرد می‌توانند با دریافت شناسنامه المثنی نام همسر قبلی و طلاق ثبت شده را از شناسنامه حذف نماید.

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نیز در دادنامه‌های 206 و 207 مورخ 1392/4/27 خود، بر عموم و اطلاق حکم مقنن درخصوص عدم درج ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه زوجین (چه زن و چه مرد) تأکید کرده است.

ب: چنانچه طلاق غیرمدخوله نباشد؛ هر یک از زن یا شوهر، با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامه‌اش، می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه کند و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به ثبت رسمی ازدواج دوم و ثبت‌نام همسر جدید در شناسنامه فرد است، بنابراین به ‌صرف انتخاب همسر و معرفی او نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

نکته: فقط نام همسر در شناسنامه جدید حذف خواهد شد و نام فرزندان مشترک ازدواج سابق، کماکان در شناسنامه المثنی درج می‌شود.