مشاوره حقوقی رایگان - حذف نام همسر از شناسنامه

سلام و خسته نباشید
آقایی در دوران عقد متوجه باکره نبودن دختر شده و درخواست فریب در ازدواج داده و مهریه ای به اون خانم تعلق نگرفته
اگر این آقا با اون خانم نزدیکی نکرده باشند می‌توانند شناسنامه المثنی بگیرند و اسم اون خانم رو پاک کنند؟
در صورت داشتن نزدیکی چطور؟

ممنون میشم راهنمایی بفرمایین

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

بنظر با توحه به اینکه طلاق صورت نگرفته بلکه فسخ نکاح حاکم شده وفسخ بعلت تدلیس بوده شناسنامه قابل صدور بدون قید مشخصات همسر است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بعد از فسخ نکاح می توانید نام همسر را حذف کنید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام خیلی در صورت دوشیزگی این امکان امکان پذیر است

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

بله در صورت نداشتن نزدیکی امکان‌ حذف نام همسر در شناسنامه هست.در صورت نزدیکی مهریه کامل تعلق میگیرد.

سعید باروح

جناب آقای سعید باروح :

ارتباطی به نزدیکی کردن ندارد، چنانچه ازدواج از باب تدلیس فسخ شده باشد ، اسم خانم و سابقه ی ازدواج از شناسنامه و پرونده ی سجلی ایشان حذف خواهد شد

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

با سلام و احترام
كاربر گرانقدر
چنانچه دختر برابر عرف جامعه باكره بايد باشد و ذکر نام دوشیزه در سند نکاحیه وی ثابت می نماید که قبل از ازدواج اقرار به باکره بودن نموده نظر به اینکه ادعای وی برخلاف واقع بوده و اصل نکاح بر دوشیزه بودن زوجه بوده و اکنون وصف زایل گردیده درواقع فریب و تدلیس زوجه آشکار می باشد
لذا مشكلي در بحث تدليس و فسخ نكاح و بالتبع دريافت شناسنامه بدون مشخصات آن خانم به عنوان همسر
قانوني و مشروع است

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

ضمنا نزديكي يا عدم نزديكي مؤثر در فسخ به شرح معنونه نمي باشد ( ارتباطي ندارد)

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛
اگر طلاق زن و مرد زمانی صورت بگیرد که زن هنوز باکره باشد، زن و شوهر می‌توانند با دریافت گواهی پزشکی مبنی بر باکره بودن زن و ارائه آن به ثبت احوال، نام یکدیگر را از شناسنامه خود پاک کنند؛ چراکه ثبت احوال با دریافت گواهی پزشکی قانونی مبنی بر تایید باکرگی، نام زوجین را از شناسنامه یکدیگر حذف خواهد کرد.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

بله با توجه به محیا بودن شرایط فسخ نکاح ، امکان پذیر است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

چگونگی حذف نام همسر سابق (زن یا شوهر) از شناسنامه

‌بر اساس ماده 33 قانون ثبت احوال، «در المثنای شناسنامه مرد یا زن آخرین نکاح و طلاق یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است منعکس خواهد‌شد. ‌ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه درج نخواهد شد.»

بنابراین؛

الف- در صورتی که زن غیر مدخوله باشد و طلاق به آن شرایط صادر شود، هم زن و هم مرد می‌توانند با دریافت شناسنامه المثنی نام همسر قبلی و طلاق ثبت شده را از شناسنامه حذف نماید.

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نیز در دادنامه‌های 206 و 207 مورخ 1392/4/27 خود، بر عموم و اطلاق حکم مقنن درخصوص عدم درج ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه زوجین (چه زن و چه مرد) تأکید کرده است.

ب: چنانچه طلاق غیرمدخوله نباشد؛ هر یک از زن یا شوهر، با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامه‌اش، می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه کند و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به ثبت رسمی ازدواج دوم و ثبت‌نام همسر جدید در شناسنامه فرد است، بنابراین به ‌صرف انتخاب همسر و معرفی او نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

نکته: فقط نام همسر در شناسنامه جدید حذف خواهد شد و نام فرزندان مشترک ازدواج سابق، کماکان در شناسنامه المثنی درج می‌شود.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

در صورت غیر مدخوله بودن بله در غیراین صورت بعد از ثبت ازدواج دوم

یک وکیل :

با سلام
امکان اخذ شناسنامه بدون اسم همسر در هر دو فرض وجود دارد.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله
با توجه به صدور حکم بر تدایس زوجه و عدم رابطه زناشویی با زوجه ، امکان حذف نام همسر از شناسنامه وجود دارد
و شما باید در اداره ثبت اخوال
درخواست بدهید

جواد قدرتی

جناب آقای جواد قدرتی :

با سلام در صورتی که نزدیکی صورت گرفته باشد امکان حذف وجود ندارد