مشاوره حقوقی رایگان - اجاره شفاهی ملک کشاورزی

ملک کشاورزی شامل باغ پسته، زمین زراعی و حق آبه از چاه کشاورزی به مدت 5 سال در اختیار بنده بوده و به دلایل مختلف همچون اختلاف موجود بین خریدار و فروشنده ملک و همین طور به دلیل ساکن بودن در شهر دیگر و عدم توانایی در رسیدگی این ملک در اختیار بنده قرار گرفت. ذکر این نکته که موجر به بنده گفته بود هر طور میخواهی از آب و زمین استفاده کن فقط وظیفه مواظبت و نگهداری را برعهده من گذاشتند ایشان در طول این مدت هزینه ای برای امور جاری پرداخت نمی کردند اما قطعه باغی داشتند که با رسیدگی به آن قسمتی از هزینه ها جبران میشد.
حدود یک ماه قبل موجر برای پس گرفتن ملک خود به بنده مراجعه کرد که بنده گفتم موردی ندارد اما برای باغ مذکور هزینه انجام شده که چون شما قبل از برداشت محصول خواستار پس گرفتن ملک خود هستید باید هزینه های انجام شده را پرداخت کنید..که همین مطلب موجب اختلاف و شکایت ایشان بابت ممانعت از حق و پیگیری درآمدهای سالهای قبل شده است.
با توجه به اینکه قرادادی مکتوب بین ما نبوده و همه چیز شفاهی بوده:
آیا شکایت ایشان مبنی بر ممانعت از حق و درآمدهای سال های قبل به نتیجه میانجامد؟
و اینکه آیا بنده با توجه به اینکه ملک را کاملا تحویل ایشان داده ام(از جمله باغ مذکور) امکان طرح شکایت برای گرفتن هزینه های انجام شده را دارم؟

پاسخ ها :

سیده سونیا هاشمی شیادهی

سیده سونیا هاشمی شیادهی :

سلام
شما در وهله اول میبایست قرارداد شفاهی را اثبات بفرمایید و این از طریق تهیه استشهادیه امکانپذیر است و اینکه در شعبه ای که پرونده را رسیدگی میکند اعلام بفرمایید شاهد دارید و نیز یک تامین دلیل مجزا جهت مشخص شدن میزان مخارجی که انجام دادید بگیرید و یک دعوی نیز به جهت مطالبه طلب اقامه کنید