مشاوره حقوقی رایگان - فروش زمین اصلاحات ارضی

سلام. زمین کشاورزی با سند مشاعی اصلاحات اراضی با 5/5 سهم از صد و سی و نه سهم مشاع از یک پلاک که این 5/5 سهم بین دو نفر به نسبت 3/75 و 1/75 تقسیم شده و سال ها تحت تصرف جداگانه بوده یکی از این دو نفر میتواند درخواست دستور فروش برای این پنج و نیم سهم بدهد؟ با توجه 139 سهم از این پلاک که ده ها نفر دیگر نیز در این 139 سهم شریک هستند میتوان با گرفتن نامه عدم افراز از اداره ثبت دستور فروش گرفت؟ در زمین مشاعی با دستور موقت اندازه سهم خودم اجازه کشت گرفتم و با پرداخت مبلغی به حساب دادگاه. آیا شریک مشاعی میتواند درخواست خسارت بکند در حالی که سهم خود را کشت نکرد؟

پاسخ ها :

حبيب اله  احمدي

جناب آقای حبيب اله احمدي :

سند اصلاحات ارضی یا نسق زارعانه مشاع است ملاک تصرفات عرفی است درخواست افراز این گونه سندها پذیرفته نمیشه ولی میتونید سند مشاع رو با توجه به تصرفات عرفی خودتون بفروشید و خریدار جدید هم میتونه مثل شما تصرف کنه