مشاوره حقوقی رایگان - جریمه عدم تخلیه ملک

سلام. بنده یک واحد آپارتمان در تاریخ 99/04/22 اجاره داده و از روز اول تاکید کردم بعد از یکسال حتما باید تخلیه کنند تا خودم در آنجا ساکن شوم. یک ماه و نیم قبل از اتمام موعد اجاره یشان در مورد تمدید مجدد با من صحبت کردند که مجدد به ایشان گفتم سر موعد باید تخلیه کنند. ولی تا امروز ایشان با امروز و فردا کردن از تخلیه خودداری کرده و هنوز در ملک ساکن هستند. وقتی بحث جریمه عدم تخلیه را مطرح کردم که طبق آن ایشان باید به ازای هر روز علاوه بر اجاره بها مبلغ 200 هزار تومان بپردازند ایشان بحث وضعیت خاص در زمان کرونا را مطرح کردند و چون آپارتمان صفر بوده تا پنج ماه بعد از اجاره دادن ملک هنوز آیفون نصب نشده بوده مستاجر تهدید به شکایت برای عدم تکمیل بودن منزل را می کند که البته در اجاره نامه تعهدی مبنی بر موارد تکمیلی ساختمان وجود ندارد. آیا مستاجر می تواند در ازای چنین مواردی طرح شکایت و ادعای خسارت کند؟ آیا من می توانم مبلغ اجاره و خسارت روزانه عدم تخلیه را از پول رهن ایشان بردارم؟

پاسخ ها :

محمد قائمی مهر

جناب آقای محمد قائمی مهر :

سلام ؛ اگر تعهد به تکمیل نواقص در حالت کلی باشد که وظیفه ی موجر می باشد نسبت به تکمیل نواقص اقدام کند ولی اگر اختصاصاً آیفون تصویری و عدم نصب آن موضوع دعوا باشد خیر مستاجر نمیتواند درخواست چنین الزامی نماید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام با توجه به مصوبه ستاد کرونا اگر خود موجر ، مستاجر باشد موجر میتواند درخواست تخلیه فوری به شورا
بدهد و حکم تخلیه صادر خواهد شد. ولی با توجه به مصوبه ستاد کرونا قضات حکم به خسارت
وجه التزام روزانه به علت عدم تخلیه در موعد مقرر نخواهند داد مگر ...