مشاوره حقوقی رایگان - سنوات کارگری

مطابق بخشنامه رسمی صادره از سوی هولدینگ مربوطه به شرکتهای زیر مجموعه خود شرکت ما موظف به پرداخت سه ماه حقوق و مزایا در سال بعنوان سنوات سالانه بود که با اعلام ورشکستگی و با وجود به قوت خود باقی ماندن بخشنامه موصوف اعلام کرد که نهایتا یک ماه قانون کار رو سنوات میده که با اعتراض پرسنل نهایتا طی صورتجلسه ای که به امضا برخی پرسنل هم رسیده تقبل دو ماه سنوات رو پذیرفت
حال از اونجا که بعد از امضا صورتجلسه پرسنل متوجه یکسری حیله حقه در آن شده اند من جمله اینکه سنوات مدیران برخلاف کارگران بدون تغییر و مطابق قبل برقرار است و نگرش بر این نکته که امضا صورتجلسه با تهدید برقراری سنوات یک ماهه صورت پذیرفته آیا راهی جهت ابطال صورتجلسه و بازگشت به بخشنامه اصلی وجود دارد ؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون کار وفق ماده 31 قانون کار وظیفه ندارند بیش از 30 روز آخرین مزد کارگر به ازای هر سال سنوات خدمت به وی پاداش و مزایای پایان کار پرداخت نمایند مگر به اختیار و تمایل خود و نه جبر قانونی . اگر کارفرما به موجب صورتجلسه تنظیمی متعهد شده دو ماه بپردازد همان دو ماه ملاک پرداخت است و نه بیشتر مگر به اختیار خود .

یک وکیل

توضیح اینکه اگر علت خاتمه قرارداد کار ، بازنشستگی کارگر و یا از کارافتادگی کلی وی باشد طبق ماده 31 قانون کار و اگر علت خاتمه قرارداد کار ، اتمام قرارداد کار معین و یا مدت موقت باشد مطابق ماده 24 قانون کار رفتار خواهد شد و اگر هم کارگر مدت قرارداد کارش دائمی و نوع حکمش رسمی باشد در صورت اینکه کارفرما بخواهد با تراضی و توافق با کارگر وی را بازخرید نماید معمولاً مزایای پایان کار کارگر بطور توافقی مثلاً دو الی سه ماه تعیین و پرداخت می شود .

یک وکیل

با سلام به سوال شما قبلا به طور مفصل پاسخ داده شده است.

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

با سلام، همکاران محترم پاسخ کامل ارایه نمودند.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.با توجه به امضای بدون توجه کاری نمی شود کرد.یاالله