مشاوره حقوقی رایگان - پیش خرید آپارتمان و نحوه اطلاع از اجازه داشتن یا عدم اجازه ی مالک از سازنده بابت پیش فروش

سلام
بنده 4 سال قبل ملکی را پیش خرید کردم که تا بحال مالک که به دلیل عدم تکمیل ساختمان توسط سازنده و عدم پایان کار موفق به انتقال سند برا بنده نشده از اونجایی که دیرکرد انتقال سند صفر ریال هست بنده هم در صورت حکم دادگاه به تکمیل ساختمان توسط خودم و بعد دریافت پول از فروشنده توانایی تقبل این هزینه را ندارم و علاقه ای به این و حکم و شکایت ندارم
میخوام بدونم از کجا میتونم بفهمم که آپارتمان بدون اجازه سازنده توسط فروشنده (مالک) به من پیش فروش شده، چون سازنده به صورت شفاهی گفته من اجازه پیش فروش ندارم و سوال دوم اگر بدون اجازه به من فروخته باشه شانسی برای این دارم که بتونم خسارت و الزام به سند بگیرم از فروشنده؟

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر اجازه نداشته فروش باید توسط سازنده تنفیذ شود باید قرارداد اولیه را مطالعه کنید با سازنده مصالحه کنید

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

باید سوابق معامله رو بررسی کنید و بنچاق رو ملاحظه کنید و اگر اجازه فروش نداشته میتونید بعنوان فروش مال غیر شکایت کنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
فروشنده باید کپی سند مالکیت و اگر سازنده است مدارک مربوط به مالکیت و اجازه فروش را به خریداران ارائه دهد.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام قراردادها باید مورد مطالعه قرار گیرد.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
در صورت عدم اجازه معامله فضولی و نیاز به تنفیذ دارد در صورت عدم تنفیذ ثمن و خسارات قابل مطالبه می باشد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام شما باید ابتدا کپی قرارداد مشارکت بین مالک زمین و سازنده را تهیه نمایید و در قرارداد ذکر شده که آیا سازنده حق فروش داشته یا خیر
در اکثر موارد ، سازنده
اجازه فروش را خواهد داشت زیرا
جهت مشاوره در دادراه تماس بگیرید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

اولا این مالک است که باید به سازنده اجازه فروش بدهد نه بلعکس و اگر شما از مالک خریدید جای نگرانی نیست..
ثانیا چنانچه شما قرارداد رسمی پیش خرید تنظیم کرده باشید و در خصوص دیرکرد انتقال سند مبلغی در قرارداد تعیین نشده باشد می توانید به استناد بند 4 ماده 6 قانون پیش فروش ساختمان، بابت عدم اقدام به موقع به سند رسمی انتقال، روزانه به میزان یک در هزار مبلغ قرارداد را مطالبه کنید...