مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

با عرض‌ خسته‌ نباشید‌ پدر‌ اینجانب‌ در سال 93 فوت‌ شده‌ مادر‌بزرگم‌ سهم‌ خودش‌ رو‌ از‌ اموال‌ گرفته‌ و الان‌ من‌ مادرم‌ و خواهرم‌ باقی‌ ماندیم‌ و‌ هنوز اقدامی‌ برای‌ تقسیم‌ نکردیم‌ میخواستم‌ ببینم‌ که‌ اموال‌ به‌ چه‌ صورت‌ تقسیم‌ میشود‌‌
و‌ الان‌ تمام‌ اموال‌ تحت‌ اختیار‌ مادرم‌ هست‌
و‌ اینکه‌ مهریه‌ و … هم میتونن بعد از فوت‌ شوهر بگیرن یا خیر ؟

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله قبل از تقسیم ازث مهریه در صورت مطالبه به مادر تعلق میگیرد حتی از سهمی که مادر بزرگ برداشته هم باید مقدار مهریه کسر میشد و بعد تقسیم صورت میگرفت مادر شما یک هشتم ارث میبرد و مادر بزرگ یک ششم وبقیه بین دختران تقسیم میشود

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام.بله ابتدا انحصار وراثت بگیرید وبابت تقسیم ترکه اقدام فرمایید .دررابطه با مهریه هم می توانیداز ماترک متوفی مطالبه نمایید وچون جز دیون ممتازه هست از سهم الارث خارج وبعد تقسیم انجام می شود البته سهم الارث مادر با توجه به وجود فرزند یک هشتم ارث می برند وبقیه بین خواهران به تساوی تقسیم می گردد اگر وصیتنامه موجود است یا تقسیم نامه با رضایت وراث طبق ان عمل نمایید در غیر این صورت قانونی اقدام نمایید.

ژیلا قهرمانی

سرکار خانم ژیلا قهرمانی :

بله مهریه و حتی اجرت المثل ایام زوجیت را می‌تواند مطالبه کند-سهم مادر یک هشتم سهم پسر دوبرابر دختر

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام بله زوجه میتواند
درخواست مطالبه مهریه را نماید
و پسر دو برابر دختر ارث خواهد برد و سهم زوجه 1/8 خواهد بود

جمیله  ستایش نهاد

سرکار خانم جمیله  ستایش نهاد :

مهریه قابل مطالبه است-سهم زوجه 1/8 و پسر دوبرابر دختر ارث میبرد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
بله مهریه و اجرت المثل از ماترک قابل مطالبه می باشد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
زوجه می تواند دادخواست مطالبه مهریه بدهد.

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

سلام زوجه میتواند مهریه خود را از ماترک متوفی مطالبه کند و جزء دیون ممتاز می باشد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام به صورت توافقی یا از طریق دادگاه اقدام کنید.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
بله مهریه می تونن بگیرند تقسیم ارث هم اگر با هم اختلاف ندارید توافقی تقسیم کنید اگر مشکل دارید از دادگاه بخواهید .
سهم مادر یک هشتم از قیمت اموال است

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام زوجه حق مطالبه مهریه خود و وصول آن از ماترک یا اموال باقی مانده از متوفی را دارد

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

مهریه و اجرت المثل مادر قابل مطالبه است. یک هشتم از قیمت اموال غیر منقول سهم مادر می باشد. ابتدا دیون متوفق از جمله مهریه کسر شود و سپس تقسیم صورت گیرد. تقسیم یا با رصایت تمام وراث است و یا با رای دادگاه در صورت اختلاف