مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث درخت مثمر

با سلام. زمین پدری به اینجانب به ارث رسیده که داخل زمین یک اصله درخت گردوی مثمر 70 ساله وجود دارد که فرزندان عمه ام ادعای سهم الارث از محصولش را دارند . ایا درست است که اگر زمینی خریداری یا به ارث برسد سهم الارث درختی که در ان است به صاحب زمین برمیگردد و وراث دیگر سهمی نخواهند داشت ؟

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
قانون مدنی
ماده 39 - هر بنا و درخت که در روی زمین است و همچنین هر بنا وحفری که در زیر زمین است ملک مالک آن زمین محسوب می شود مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

هر بنا درختی که در زمین وجود داشته باشد آن زمین در مایملک شخص باشد آن بناو درخت نیز جز ان زمین تلقی خواهد شد مگر خلاف آن اثبات شود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام درخت متعلق به صاحب زمین است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

جمیله  ستایش نهاد

سرکار خانم جمیله  ستایش نهاد :

درخت متعلق به صاحب زمین است مگر اینکه خلافش ثابت شود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
درخت متعلق به مالک زمین است مگر خلاف ان ثابت گردد

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام،در زمان قدیم،عرف بعضی از روستاها بر این بوده که به دیگران اجازه کاشت تک درخت (مخصوصا درخت گردو)در زمین خود می دادند و مالک درخت مادام العمر ونسل بدرنسل از آن آن استفاده می‌برد و قانون،مدنی ماده33و شرع مقدس(الزرع للزارع ولو کان غاصبا) آن را تایید نمودند،لذا اگر درخت موضوع سوال شما این چنین باشد،ورثه مالک درخت حق استفاده را دارند،ولی اگر نوه پدربزرگ مدعی حقی از درخت کردویی که در زمان پدر،بزرگ کاشته شده،دارند باید ثابت کنند که در تقسیم زمین،حق استفاده از گردو برایشان باقی بوده والا ادعایشان مردود است،

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

باسلام درخت متعلق به صاحب زمین می باشد مگر خلاف آن اثبات گردد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام خیر درخت و محصول متعلق به شما است مگر
در قرارداد خلاف آن شرط
شده باشد

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

اصل بر ان است درخت منعلق به مالک زمین است مگر خلاف ان ثابت شود.

رضا  اميري زاده

جناب آقای رضا اميري زاده :

سلام: وقت بخیر. درخت متعلق به شما ست و اگر فرزندان عمه ات مالکیتی نداشته باشند سهم نمی برند.
رضا امیری زاده وکیل پایه یک دادگستری استان قم.
amirizadeh.blogsky.com

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

سلام قانون مدنی ماده 39 - هر بنا و درخت که در روی زمین است و همچنین هر بنا وحفری که در زیر زمین است ملک مالک آن زمین محسوب می شود مگر اینکه خلاف آن ثابت شود پس متعلق به شماست.

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .درخت متعلق به صاحب زمین است .بدرود

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام عرفاً درخت متعلق به صاحب زمین است

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

درخت و ثمره درخت متعلق مالک درخت است هرچند در زمین غصبی باشد

مینا علوی

سرکار خانم مینا علوی :

درازگرث و معاملات یا هر عقد دیگری با انتقال آن ملک به شخص جدید دیگر هیچ کس حقی در منافع آن ملک ندارند و هیچ ادعایی نمی‌توانند بکنند