مشاوره حقوقی رایگان - ابلاغیه اجرائیه مهریه

با سلام و تشکر بابت پاسخهای سوالات گذشته، مهریه همسرم 814 سکه است برام ابلاغیه اجرائیه مهریه آمده و 10 روز برای پرداخت کل مهریه و 30روز هم برای دادخواست اعسار و اعلام داراییهام وقت داده است. راهنمایی میفرمایید چه کار کنم ضمنا فقط یک واحد آپارتمان به نام بنده میباشد. در مورد زمان دادخواست اعسار اگر 30 روز بگذرد چی میشود آیا میتوانند خانه ام را توقیف منند یا حکم جلب مرا بگیرند؟

پاسخ ها :

یک وکیل

هرگاه مهريه در زمان وقوع عقد تا سقف 110 سكه باشد,زن براساس قانون مي تواند بدون توجه به تمکن مالی مرد این میزان مهريه را مطالبه كند و در صورت عدم پرداخت، دادگاه می‌تواند با نظر زن، مرد را بازداشت کند.
هرگاه مهريه بيش از اين مقدار باشد صرفا تمکن مالي زوج، ملاك پرداخت خواهد بود و در صورت عدم توانايي مرد، مهريه بيش از 110 سکه حبس ندارد و مطابق ماده 2 قانون محکومیت‌های مالی با زوج رفتار خواهد شد.بهتر است در فرجه قانونی تقاضای اعسار نمایید تا مهریه تقسیط گردد.
توقیف منزل مسکونی در مرحله تامین خواسته و یا همان توقیف اموال بلا مانع است ولی مرد می تواند به توقبف اعتراض و به عنوان مستثنیات دین درخواست رفع آن را از دادگاه بخواهد ولی اگر در مرحله اجرای حکم باشد معمولا منزل مسکونی توقیف نمی شود ولی با این حال رویه مختلفی در مورد توقیف ملک بین قضات وجود دارد به هر صورت اگر منزل توقیف شود می تواند به توقیف آن اعتراض نمود که تشخیص اینکه مستثنیات هست یا نه بر عهده دادگاه می باشد.

سهیلا غفوری منش

سرکار خانم سهیلا غفوری منش :

با سلام اگر شما تنها همین منزل را داشته باشید شما می توانید با داخواست اعسار و اعلام منزل مسکونی خود بعنوان مستثنیات دین از توقیف آن جلوگیری نمایید.