مشاوره حقوقی رایگان - انحصار ورثه

با عرض سلام و احترام، پدر بزرگ اینجانب در سال 1387 وصیت نامه ای مبنی بر انحصار ورثه تمام اموال خود را نوشته است که تمام فرزندان این وصیت نامه را قبول نموده و زیر ان را امضا نموده اند به جز فرزندان 15 نفر از معتمدین، شورا و دهیار وقت روستا آن را امضا و مهر نموده اند، در قسمتی از وصیت نامه تکه زمینی را بین دو پسر از فرزندان خود تقسیم نموده که سایر فرزندان هیچ حق و حقوقی نسبت به این زمین ندارند، در سال 1393 یکی از این دو پسر قسمتی از این زمین را ساخته است و در آن سکونت می کند پس از فوت پدر بزرگم پسر دیگر برای دریافت سهم خود اقدام می کند اما پسر اولی با پرخاشگری سهم ایشان را نمیدهد، پسر دومی با توجه به داشتن وصیت نامه و مشخص بودن اندازه زمین و نیاز مالی شدید زمین را به فرزند خود در ازای دریافت مبلغی پول واگذار می کند اکنون اگر فرزند شکایت عموی خود مبنی بر تصرف عدوانی نماید ایا دادگاه رای را به فرزند می دهد یا خیر؟؟ با تشکر

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توان علیه عمو طرح دعوا کرد ولی نتیجه قابل پیش بینی نیست

رضا  زرين صدف

جناب آقای رضا زرين صدف :

با درود. در این موردی که تعریف کردید اولا تصرف عدوانی مصداق ندارد دوم اینکه اگر همان شخص اقدامات حقوقی انجام میداد راه نزدیکتر بود اما حالا که زمین را واگذار کرده ، پسرش باید جهت تنفیذ و تایید وصیت نامه یا اثبات مالکیت خودش (به صورت طرح دعوی منتج نه غیر منتج) دعوی مطرح کند. این پرونده کاملا فنی است و نیاز مند بهره گیری از وکلای با تجربه می باشد.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله شما باید ابتدا درخواست انحصار وراثت را مطرح نمایید و سپس دادخواست تقسیم ترکه با توجه به وصیت نامه را در دادگاه مطرح نمایید و وصیت نامه را ضمیمه نمایید و

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

شما باید ابتدا درخواست انحصار وراثت را مطرح نمایید و سپس دادخواست تقسیم ترکه با توجه به وصیت نامه مطرح کنید

مینا علوی

سرکار خانم مینا علوی :

با توجه به اینکه هر دو پسر اگر مالکیت مشاعی داشته باشند و مشخص نشده باشد که کدام قسمت برا کدام پسر هست بله باتوجه به مالکیت مشترک بین دو نفر میتوانند طرح دعوی تقسیم مال مشترک را بنمایند

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود .
با توجه به داستن وصیت نامه و تنفیذ آن توسط وراث نسبت به انحصار وراثت و تحریر و تقسینم ترکه اقدام نمایید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام نیاز به بررسی مدارک و توضیحات بیشتر دارد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

درخواست انحصار وراثت را مطرح نمایید و سپس دادخواست تقسیم ترکه

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

برای طرح دعوی مناسب نیاز به بررسی مدارک می باشد.
اگر زمین مشاعی بین دو پسر توسط تمام وراث تنفیذ شده است دو پسر مالک زمین مشاعی هستند و حال اگر بین دو پسر از حالت اشاعه خارج شده است و تقسیم شده است هر پسر مالک سهم تقسیم شده خود می باشد و امکان طرح دعوی مناسب وجود دارد.

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

سلام شما باید درخواست انحصار وراثت را مطرح نمایید و سپس دادخواست تقسیم ترکه طبق وصیت نامه را مطرح نمایید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خدمت شما مخاطب گرامی اظهارنظر دقیق مستلزم گفتگوی طرفینی است. می توانید تماس بگیرید

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

نیاز به بررسی مدارک و گفت و گو توضیحات دارد