مشاوره حقوقی رایگان - تهمت سقط جنین و توهین و افترا

با سلام
من و همسرم در حال متارکه هستیم، چند ماه پیش ایشون از من شکایتی کردن با عنوان تهمت و افترا و سقط جنین توسط مادر و همینطور فحاشی و توهین با الفاظ رکیک. درباره تهمت و افترا گفتن که من از ایشون برای اعتیاد شکایت کردم که من دادخواست طلاقم رو به شورای حل اختلاف بردم و متوجه شدن که موضوع شکایت من چیز دیگری است و هیچ ربطی به اعتیاد نداره. درباره سقط جنین توسط مادر من خوشبختانه پرونده پزشکیم رو داشتم رویان 6 هفته ای به دلیل تشکیل نشدن قلب سقط شد که دکتر دستور کوتاژ دادن ایشون به من رضایت نامه برای جراحی کورتاژ ندادن و بچه به طور طبیعی سقط شد و من تمام سونوگرافی و حتی شرح حال پزشک معالجم رو دارم و به شورا ارائه دادم . برای فحاشی و الفاظ رکیک مدعی شده بودن که من با ایشون و خانواده شون تماس می گیرم و فحاشی می کنم که من کاملا رد کردم چون هرگز این کار رو نکردم و از ریس شورا خواستم که ایشون برای این مسئله مدرک بیارن و حتی حاضرم برای پرینت تماس و پیام ها نامه بگیرم و از مخابرات پی گیری کنم و ثابت کنم همچین موردی نبوده. بعد از چند مدت حالا از دادیاری حکم منع تعقیب پرونده صادر شده و حالا من قصد اعاده حیثیت دارم. می خوام بدونم مجازات های احتمالی در مورد ادعاهای ایشون که برای رد همه شون مدرک دارم چه چیزی می تونه باشه؟ و با چه عنوانی شکایت کنم؟ سپاس از پاسخگویی تون

پاسخ ها :

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

به جرم افترا از ایشان شکایت کنید و درخواست اعاده حیثیت نمایید مجازات آن جزای نقدی است.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام شما باید شکوائیه افترا و اعاده حیثیت را اقامه نمایید و مجازات حبس یا جزا نقدی خواهد داشت

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

نیازه به گفتگوداردازطریق پنل مشاوره تماس بگیرید

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

افترا شکایت نمایید جزای نقدی

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام می تواند شکایت نمایید.
اگر شخصی طبق ماده 697 قانون مجازات اسلامی مرتکب افترا شده و به صورت لفظی به دیگری جرمی نسبت داده باشد و نتواند آن را اثبات کند به مجازات یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق یا به یکی از آنها بر حسب مورد محکوم می شود .

اما اگر جرم منافی عفت همچون لواط یا زنا را به دیگری نسبت داده باشد و نتواند آن را در دادگاه اثبات کند ، بر اساس این ماده به مجازات جرم قذف که 80 ضربه شلاق است محکوم خواهد شد . اگر هم علیه دیگری امری را نشر دهد که اشاعه فحشا محسوب شود باز هم به مجازات یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود ، هر چند انتساب آن را بتواند اثبات کند .