مشاوره حقوقی رایگان - چک تضمینی

سلام، یکی از بستگان در حساب بورسی من و فرزندم سرمایه گذاری کرد، پس از اوج بورس و یکسری اختلافات ما بر سر مسایل غیر از بورس، تا حدودی به ما بی اعتماد شد و ما رو برد در دفتر وکیلش و چهار فقره چک برای تضمین استرداد سرمایه اش گرفت،برای هر حساب یک چک مبلغ دار و بدون تاریخ به مبلغ همان روز پرتفو و یک چک سفید برای افزایش احتمالی مبلغ در آینده، متاسفانه قراردادی هم برای چک‌ها تنظیم نکردیم، اما بورس نزولی شد و پس از مدتی همه سهامش را با افت ارزش فروخت و مبالغ ریالی اش را از حساب خودمون به حساب او منتقل کردیم البته به مرور چون فروش‌ها مرحله ای و به مرور بود. و هر 4 چک در نزد او ماند، بعد از اتمام کار و واریز همه پولش، از عودت چک‌ها خودداری کرد و اکنون یک فقره سفید امضا را با درج تاریخ و مبلغ 10 میلیارد به بانک برده و برگشت زده و مدعیه که این برای ضمانت در تحویل قطعه الماسی است که با پسرم از شخص دیگری خریدن، جالب اینکه در اون موضوع هم ردپایی از او نیست اما شفاها 500 میلیون پول او داده بوده و 500 میلیون هم پسرم ولی فروشنده الماس هم سر پسرم کلاه گذاشته و الماسی تحویل نداده که در شعبه دیگری طرح دعوی شده و در حال بررسی است. متاسفانه چون قراردادی برای چک‌ها نداریم کارمون سخت شده، فقط در دفاعیه وکیل ایشون شماره هر چک و تضمین بودن چک‌ها آمده، اما این شماره مورد ادعا را نوشته برای تضمین در تحویل الماسها توسط پسرم. اکنون سوال من اینه که اگر چه تحویل الماس بهانه ای است و اصل موضوع ما استرداد سرمایه بورس بود که کاملا انجام شده، آیا ادعای ایشان مبنی بر تضمینی در تحویل الماس نباید چک را تضمینی کند و از حالت کیفری خارج نماید؟ اکنون چک را مستقیم به اجرای احکام برده و حکم جلب من را گرفته است. چه باید بکنیم؟

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

وجود چک شما در دست دیگران نشانه مدیونیت شما به آنهاست مگر خلافش ثابت شود اول اظهارنامه نامه بدهید و بعد دادخواست استرداد چکها

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
چک را حقوقی اقدام کرده است
شما می توانید دادخواست استرداد لاشه چک و توقف و ابطال عملیات اجرایی بدهید.

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

وجود چک در دست ایشان نشان از مدیونیت است و وصف تجریدی دارد و سندی لازم الاجرا است مگر با قرارداد و غیره خلافش را ثابت کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام با توجه به اظهارات شما ، نیاز به اخذ توضیحات بیشتر در مورد جزئیات و چهار فقره چک و گفتگو متقابل می باشد
و موضوع شما از جهات مختلف مقابل بررسی می باشد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

دادخواست استرداد لاشه چک مطرح نمایید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

باسلام دادخواست ابطال و توقف عملیات اجرایی