مشاوره حقوقی رایگان - آیا پدر می تواند پسر 21 ساله خود را از منزل بیرون کند؟

با سلام و خسته نباشید بنده پسری هستم با 21 سال سن، سال سوم زبان هستم و در حال تحصیل هستم. آیا پدر من میتواند من را به زور از خانه بیرون کند و قفل آنرا عوض کند یا به پلیس زنگ بزند تا مرا بیرون کند؟ آیا من میتوانم قانونا از خودم در برابر اقدام ایشان تا موقعی که تحصیل میکنم دفاع کنم و در خانه بمانم؟ در ضمن مادر من از دست پدرم به خارج از کشور فرار کرده. خانه اجاره ای است و یک خواهر کوچک تر از خودم هم دارم. اگر قانون مشخصی هست تقاضا دارم آدرس دقیق این قانون را ذکر کنید تا بتوانم به آن استناد کنم خیلی ممنون از زحمات شما.

پاسخ ها :

رضا زيرک باش

جناب آقای رضا زيرک باش:

سلام طبق ماده 1198 - کسی ملزم به انفاق است که متمکن از دادن نفقه باشد : یعنی بتواند نفقه بدهد بدون اینکه از این حیث در وضع معیشت خود دچار مضیقه گردد. برای تشخیص تمکن باید کلیه تعهدات و وضع زندگانی شخصی او در جامعه در نظر گرفته شود.
و در صورتیکه شما نتوانید کار کنید و تمکن مالی نداشته باشید تا زمان تحصیل تعلق می گیرد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود اگر محصل باشید بله نفقه به شما تعلق می‌گیرد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

طبق قانون تا زمانی که پسر در حال تحصیل میباشد و حداکثر 25 سال ،
پدر مکلف است که تمام نفقه فرزند
را پرداخت نماید و نمی تواند پسر را از خانه بیرون نماید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
در صورتی که پسر در حال تحصیل باشد نمی تواند و باید نفقه وی را پرداخت کرد.
توجه داشته باشید که بهترین راه حل برای اینگونه مشکلات گذشت و دوستی با پدر است نه شکایت و درگیری و ... .

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

از طریق اورژانس اجتماعی می‌تواند موضوع را پیگیری نمایید مضافا اینکه تا زمانی که محصل هستید و شغل و درآمد ندارید می توانید علیه پدر خود شکایت کیفری ترک انفاق نمایید ومنزل نیز جز نففه محسوب میشود