مشاوره حقوقی رایگان - پرداخت اقساط مهریه

باسلام وخسته نباشید وتبریک سال نو
اینجانب در1397/2/3 طبق حکم تعدیل صادره محکوم به پرداخت مهریه از 6ماه یک سکه به 8 ماه یک سکه شدم وباتوجه به سیر صعودی قیمت سکه درتاریخ 1397/6/15 مجددا تعدیل دراعسارم از 8ماه یک سکه به یکسال یک سکه مورد قبول قرارگرفت و دوباره مجددا درسال 1399/2/3 که دادخواست تعدیل اقساط دادم درتاریخ 1399/4/7 همان سالی یک سکه مورد موافقت قرار گرفت وبنده به این حکم اعتراض کردم ودر تاریخ 1399/8/22 دادگاه تجدید نظر استان خراسان رضوی درخواست تعدیل اقساط بنده را مود موافقت قرارداده وحکم بدوی را نقض وحکم به از هزسالی یک سکه به 16ماه یک سکه صادرکردند.بنده تا پایان سال 96 تمام سکه های خود طبق احکام اقساطی صادر قبلی را پرداخت کردم .حال سوالم اینه که بنده از سال 97 تا آخر سال 1400 چندتا سکه باید پرداخت کنم؟ باتوجه به توضیحات بالا تاریخ اجرای احکام تقلیل در اعسار واعسار از چه زمانی است .تاریخ اجرای حکمها از تاریخ صدورانها محاسبه میگردد یا از تاریخ صدورحکم قبلی؟(طبق تبصره ماده 4 آیین نامه نحوه اجرای محکومیتهای مالی و قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی 93و99)یعنی حکم قبلی بنده گه 1397/6/15 سالی یک سکه است وحکم جدید بنده نیز تاریخ 1399/8/22 هر16 ماه یک سکه است تارخ اجرای آن از سال 97 محاسبه می گردد یا طبق تاریخ حکم صادره یعنی سال 99 محاسبه می گردد؟
در تبصره ماده 4 آیین نامه اجرای محکومیتهای مالی صراحتا قید شده همین حکم جاریست .ماده 4 وتبصره ماده 4 آیین نامه نحوه اجرای محکومیتهای مالی را خدمتتان میفرستم لطفا راهنمایی ام کنید.
ماده4ـ در صورتی که بدهی، تقسیط یا برای پرداخت آن مهلت تعیین شده باشد و محکوم علیه در مهلت یا زمان مقرر بدهی یا هر یک از اقساط را پرداخت نکند، دادگاه تقاضای محکوم له مبنی بر حبس وی را بررسی، چنانچه محکوم علیه دادخواستی جهت تعدیل اقساط یا تمدید مهلت تقدیم نکرده باشد و عذر موجهی جهت عدم پرداخت نداشته و مستنکف بودن وی احراز گردد، تا پرداخت بدهی یا اقساط به دستور دادگاه حبس می شود.

تبصره ـ چنانچه پرداخت در مهلت مقرر یا اقساط به علل موجه، خارج از توان مالی محکوم علیه باشد و دادخواست تعدیل اقساط یا تمدید مدت تقدیم شود، دادگاه در اسرع وقت به آن رسیدگی تا از حبس وی خودداری گردد. همین حکم جاری است در صورتی که محکوم به تقسیط شده عین معین بوده و به لحاظ افزایش نامتعارف قیمت، انجام آن خارج از توان مالی محکوم علیه باشد.

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

لطفا حضوری مراجعه کنید یا تلفنی تماس بگیرید