مشاوره حقوقی رایگان - انحصار وراثت

با سلام
مادر من میخواهد انحصار وراثت مادرش را بگیرد ولی دو برادر ایشان همکاری نمیکنند ؟ حال من سه سوال دارم 1_برای گرفتن انحصار وراثت باید چه کار کنیم؟2_چقدر زمان میبرد و چقدر هزینه دارد 3_ با توجه به این که دو برادر ایشان همکاری نمیکنند و مدارک شناسایی نمیدهند ما چه کار کنیم ؟

پاسخ ها :

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

شما درخواست حصر وارثت بدهید و با استعلام از اداره ثبت احوال مربوطه و درخواست مدارک مربوطه گواهی حصر وراثت صادر خواهد شد

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

سلام
ج سوال اول: مادرتان به عنوان احدی از ورثه اقدام نمایند
یک نکته مهم: به نظر دایی های شما به منظور عدم پرداخت مالیات بر ارث از این مهم خودداری می کنند.
من حیث المجموع در جریان باشید که مدارک مورد نیاز برای اخذ گواهی مربوطه در موارد ذیل خلاصه می شوند:
-شناسنامه و گواهی فوت متوفی
- استشهادیه محضری( اسامی کلیه وراث می بایست در فرم مخصوصی که توسط دادگستری در اختیار متقاضیان قرار می گیرد نوشته و توسط 2 نفر از اشخاصی که وراث و متوفی را می شناسند در یکی از دفاتر اسناد رسمی امضاء شده و امضاء ایشان نیز توسط دفاتر اسناد رسمی گواهی شود.)
- رسید گواهی مالیاتی (مالیات بر ارث) احد ورثه یا وراث باید پس از فوت متوفی لیست کلیه اموال و داراییهای منقول و غیر منقول متوفی را به اداره دارایی حوزه محل سکونت متوفی ارایه نمایند و رسید آنرا در یافت داشته و بهمراه تقاضای گواهی انحصار وراثت به دادگاه تقدیم نمایند.
-کپی برابر اصل شده شناسنامه وراث
متقاضی انحصار وراثت می بایست علاوه بر شناسنامه خود کپی برابر اصل شده شناسنامه سایر وراث را نیز تهیه و به دادگاه تقدیم نماید ارایه اصل شناسنامه ها جهت ملاحظه توسط مدیر دفتر دادگاه الزامیست.
-دادخواست انحصار وراثت
پس از تهیه مدارک فوق الذکر متقاضی باید داد خواستی به خواسته صدور گواهی انحصار وراثت تنظیم و همراه مدارک یاد شده به دادگاه(شورای حل اختلاف) ارایه نماید.
و در پایان بدانید که :
مطابق ماده بیست قانون آیین دادرسی در امور مدنی دعاوی راجع به ترکه متوفی در دادگاه محلی که آخرین اقامتگاه متوفی در ایران آن محل بوده و اگر آخرین اقامتگاه متوفی معلوم نباشد رسیدگی در صلاحیت دادگاهی است که اخرین محل سکونت متوفی در ایران در حوزه آن بوده است ،بنا براین دادگاه صالح جهت تقدیم دادخواست انحصار وراثت دادگاهی است که آخرین محل سکونت متوفی بوده است.
در خصوص هزینه هم باید به وکیل مراجعه نمایید و در قالب قرارداد و توافق قیمت را جویا شوید.
شما می توانید برای مشاوره بیشتر و اقدامات قانونی در این رابطه با بنده و یا همکاران بسیار ارجمندم در دادراه تماس حاصل نمایید

یک وکیل

سلام. برای انحصار وراثت با گواهی فوت و شماره ملی و شناسنامه ورثه به شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت مادرشان مراجعه نمایند و در خواست انحصار وراثت کنند. حداکثر دو ماه زمان میبرد و هزینه چندانی ندارد. چنانچه برادران همکاری نمی کنند مادرتان میتوانند از شورا درخواست استعلام نسبت به دریافت کدملی و شماره شناسنامه از ثبت احوال نمایند