مشاوره حقوقی رایگان - نحوه استرداد چک تخلیه

بنده مستاجر هستم . یک باب مغازه را از سال 91 تا به امسال یعنی 1401 اجاره کرده ام. در همان ابتدا یک چک تخلیه به مالک داده ام و در قرارداد ذکر شده. هر سال یک قرارداد جدید بابت اجاره نوشتیم. در 3 سال اول، هر سال، قرارداد یک ساله نوشتیم و در آن ذکر شده که "چک تخلیه پس از کسورات قانونی مانند بدهی بیمه و مالیات و اجاره مغازه به مستاجر بازگردانده میشود". از آنجایی که متوجه شدم بدهی مالیات مستقیماً به نام و کد ملی بنده ثبت شده است، در 7 قرارداد بعدی تا به امروز، در قراردادها فقط ذکر شده که چک مذکور بابت ضمانت تخلیه به مالک سپرده شده. لازم بذکر است که اظهارنامه های مالیات با نام و کد ملی بنده است. که در حقیقت بنده به مالیات بدهکار هستم و مالیات بنده را بعنوان بدهکار مالیاتی طبق نام و کد ملی میشناسد. تسویه حساب های مالیاتی بنا به شرایط اداره مالیات، بین یک تا دو سال زمان لازم دارد. در حال حاضر مالک از من درخواست کرده که مغازه را در پایان اجاره نامه، که یک ماه دیگر است، تخلیه نمایم. آیا با توجه به اینکه در قراردادهای متوالی اخیر ذکر شده که چک مذکور بابت ضمانت تخلیه بوده است، مالک می تواند چک را تا تسویه مالیات نزد خود نگه دارد؟ آیا اگر مالک همچین اقدامی نماید، بنده می توانم مغازه را تخلیه ننمایم و آیا میتوانم اظهار کنم که چک تخلیه ارتباطی با بدهی مالیات ندارد و این یک بدهی و بستانکاری بین بنده و مالیات است که ارتباطی به مالک ندارد؟ آیا برای جلوگیری از اختلاف، بهتر از الان اظهارنامه بابت استرداد چک تخلیه برای مالک ثبت نمایم؟ یا منتظر اقدام از طرف مالک باشم؟ قدردانِ زمانی که صرف ارائه پاسخ می کنید، هستم.

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

از همین الان یک اظهارنامه برایش ارسال کن و همین موضوعات را بهش بگو و بگو که همزمان با تخلیه چک را باید به من مسترد نمایید.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بدوا اظهارنامه ارسال کنید و اعلام کنید همزمان با تخلیه ملک باید چک را مسترد کند در صورتی که در زمان تخلیه چک را تحویل نداد می توانید بعد از تخلیه دادخواست استرداد لاشه چک مطرح کنید