مشاوره حقوقی رایگان - مشاغل سخت و زیان آور

25 سال متناوب در سخت زیان آور یعنی چی؟ یعنی 25 سال باید سخت زیان آور باشد ؟؟ یا 20 سالش سخت زیان آور و 5 سال عادی باشد؟؟ خواهشا کامل توضیح دهید، اگر 25 سال سخت و زیان آور باشه با ضریب 1/5 از 35 سال بیشتر میشه

پاسخ ها :

سیدبکتاش حجتی

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :

درود هموطن گرامی
اگر منظور شما از پرسش، شرایط بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان بار هست، جواب با ترتیبه که:
اوّل. 20 سای متوالی یعنی بدون وقفه یا اینکه به عنوان مثال فکر کن شما 20 ساله یک ضرب در یک معدن زیرزمینی مشغول کاری . حالا فکر کن دوست شما هم کارگر همون معدنه امّا مثل شما عینه 20 سالو در معدن نبوده و چند سالی جای دیگه کار می کرده. پس اگر بخواد از مزایای مشاغل سخت استفاده کنه، چون بیست سال یک ضرب نبوده و بینش وقفه افتاده باید 25 سال کار سخت کرده باشه، به این میگن متناوب. یا به عبارتی دیگه هر کی بخواد از این مزایا استفاده کنه باید 25 سال کار سخت کرده باشه ولی اگر کسی 20 سال بی وقفه کار سخت کرده باشه اون 5 سالو بهش تخفیف میدن. سعی کردم با زبان عامیانه توضیح بدم تا بهتر متوجّه بشی. امیدوارم مفید بوده باشه.
دوّم. بله با ضریب یک ونیم از 35 سال بیشتر میشه( میشه 37 سال و نیم) امّا یادت باشه مبنای اصلی بر اساس 20 سال کار متوالی و یک ضربه و 25 سال کار متناوب یک جور ارفاق محسوب میشه.
سوّم. اینم توضیح قانونی: مطابق با بخش اول بند (ب) تبصره 2 قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور، داشتن حداقل بیست سال متوالی و یا بیست و پنج سال متناوب اشتغال در کارهای سخت و زیان آور که در هر مورد حق بیمه مدت مزبور را نیز به صندوق تامین اجتماعی پرداخت کرده باشند بدون شرط سنی می توانند درخواست خود را به ادارات کار و امور اجتماعی استان ها جهت طرح در کمیته های استانی ارائه نمایند .
پیروز باشید