مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

سلام. لطفاً به سوالم جواب بدید... ما جمعا 6برادر و 2خواهر هستیم که از مادر واقعی 4برادر و 2خواهر و از نامادری 2برادر. مادرمان در سال 62 فوت کرد که یک دانگ خانه به نامش هست. بعد پدرم دوباره ازدواج کرد که حاصل ازدواجش دو پسر هستش که بعد ها 4دانگ خانه را به نام نامادری زد و نامادری هم در سال 87 فوت کرد و یک دانگ دیگر هم به نام پدرمان هست که اون هم در سال 92 فوت کرد. الان من می‌خوام خونه رو ازشون بخرم میخواستم بدونم سهم هر نفر چقدر میشه. قیمت کارشناسی 150میلیون اعلام کرده. لطف کنید مقدار هر سهم ورثه را بهم بگید... تشکر..... مادر اصلی 4برادر و 2خواهر و یک دانگ منزل به نامش و سال فوت62. نامادری دارای 2پسر و چهار دانگ منزل به نامش و سال فوت87. پدر با احتساب دو همسر بالا یک دانگ منزل به نامش و سال فوت92

پاسخ ها :

سیدبکتاش حجتی

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :

درود و هموطن گرامی
پرودگار روح همه رفتگان به خصوص والدین شما رو قریت رحمت کند.
اوّل. در خصوص یک دانگ مادر شما ( بر مبنای 150 میلیون) می شه 25 میلیون که این مبلغ به شما 4 برادر و دو خواهر میرسد به ایت ترتیب که: سهم هر خواهر 2 و نیم میلیون و سهم هر برادر لز جمله خودت 5 میلیون. پس برای این قسمت باید 20 میلیون به خواهر و برادرات بدی.
دوّم. در مورد 5 دانگ نامادری که میشه 100 میلیون به هر برادر نا تنیت باید 50 میلیون بدی و چیزی از این بابت به شما و برادر خواهرهای تنی شما نمی رسه.
سوّم.و در آخر 1 دانگ بابا خدا بیامرز که میشه 25 میلیون که به هر خواهر 1،785،710 تومان و هر برادر 3،571،420 تومان خواهد رسید پس شما جمعاً باید 21،428،580 تومان به ایشان بدی.( البته این مورد با خطای 60 ريال کم و زیاد محاسبه شده یعنی 6 تا تک تومن کمتر یا بیشتر)
چهارّم. در کل شما باید مبلغ 141،248،580 تومان پرداخت کنی البتّه اگر خواهرها و برادرات نظر کارشناسو قبول داشته باشن.
پیروز باشید