مشاوره حقوقی رایگان - درخواست مشاوره فوری دارم

باسلام
در سال 1387 پدربزرگم فوت کرد و دو دختر بیشتر نداشت مادرم و خالم که یه خونه قدیمی پدر بزرگم به ارث گذاشت درسال 1390 مادرم خونه از خالم بصورت شفاهی خرید قیمت کردیم 80 میلیون شد مادرم گفت یه زمین دارم میفروشم پولتا میدم قبول کرد که وقتی زمین فروش رفت بیاد پولا بگیره مادرم خونه را خراب کرد و یه خونه ساخت الان 6ساله خالم با توجه به مراجعات مکرر و تماسهای تلفنی نمیاد پولشا بگیره الان اگه بخواد مادرم پولشا بده چجوری اقدام کنه بریزه به صندوق دادگستری یا نه, درضمن اون خودش نمیومده ما باید سودم بدیم اگه ادعا کرد بروز باید بدید. ممنون از جوابتون

پاسخ ها :

حمید قلیزاده

جناب آقای حمید قلیزاده :

سوال شما چندين بخش دارد اولا در خصوص صحت معامله انجام شده در صورت اقدام خاله شما از طريق مراجع قضايي ممكن است با توجه به شفاهي بودن معامله كه البته از نظر حقوقي صحيح است ولي ممكن است نياز به إثبات و تنفيذ معامله باشد . بهتر بود از طريق اظهارنامه رسمي مراتب مذكور را به اطلاع خاله ميرسانديد تا در صورت مطالبه وجه مجبور به پرداخت وجه به نرخ روز نشويد.

یک وکیل

سلام " در فرض سوال ممکن است خرید خانه ارثیه پدری اثبات نگردد و مادرتان محکوم به مجازات جرم تخریب و انهدام عمدی ملک مشاعی و همچنین پرداخت اجرت المثل ایام تصرف ملک مشاعی در صورت شکایت و طرح دعوی از سوی زیاندیده و ذینفع شود . معمولا رویه قضایی دادگاهها اینطور است که خرید و فروش اموال غیرمنقول از جمله ملک و سایر اموال منقول باارزش و مهم همچون خودرو و ... که با مبایعه نامه و سند و مدرک مورد معامله قرار می گیرند را با شهادت شهود قابل اثبات نمی دانند مگر شهود عادل باشند همچون اشخاص معمم و روحانی و امثالهم که ناظر به وقوع معامله شفاهی باشند و یا خوانده ( خاله شما ) به ضرر خود اقرار به فروش شفاهی سهمی خود به خواهرش (مادر شما) بنماید .

پرسشگر :

باسلام خالم قبول داره خونه را فروخته فقط نمیاد پولشا بگیره من میتونم به صندوق دادگستری بریزم بعد اظهار نامه بدم بره بگیره

یک وکیل

سلام " در فرض سوال دوم ، ابتدا مادرتان از خواهرش رسید کتبی یا مبایعه نامه مبنی بر فروش سهمی خود به مبلغ مشخص اخذ نماید سپس در صورت استنکاف از دریافت ثمن معامله ، وجه آنرا به حساب صندوف دادگستری واریز و رسید اخذ نماید . ارسال اظهارنامه در فرض سوال شما بی مورد است . به نظر می رسد خاله تان یا اصلا قبول ندارد معامله شفاهی صورت گرفته و یا اینکه ثمن معامله را به نرخ روز می خواهد وگرنه موجبی برای استنکاف از دریافت ثمن معامله شفاهی (اگر به اثبات برسد) وجود نخواهد داشت .

یک وکیل

به نظر بنده خاله ش است شما با اصل معامله مخالف است وگرنه برای گرفتن ثمن معامله مراجعه میکرد. چنانچه مادر شما نتواند بیع را ثابت نماید خاله شما می تواند سهم خود از ملک پدری را مطالبه نماید