مشاوره حقوقی رایگان - دلایل جدید حادث شده برای اعتراض در دادگاه تجدیدنظر

باسلام و قبولی طاعات و عبادات شما عزیزان
در یک دعوای کیفری(سرقت موتور سیکلت) قبل از روز رسیدگی در حضور قاضی پرونده بین متهم (زیر 18سال) و شاکی رضایتنامه کتبی نوشته شده و جهت مختومه شدن پرونده تسلیم قاضی گردیده است و ایشان فرمودند پرونده مختومه میگردد. اما دادنامه صادره حاکی از محکومیت(مرتکب جرم سرقت) متهم دارد. متهم به دادگاه مراجعه و علت را جویا شده است که در پاسخ قاضی گفتند درست است که شاکی رضایت داده ولی شما (متهم) باید در روز رسیدگی در دادگاه حاضر میشدید و از خود دفاع میکردید. (متهم دلیل عدم حضور خود در روز رسیدگی را صلح با شاکی در حضور دادگاه قبل از رسیدگی و عدم آگاهی از مسائل حقوقی اعلام نموده یعنی سونیتی در کار نبوده)
و همچنین قاضی گفته رضایت شاکی و عدم حضور شما یک ذهنیت ضمنی در من ایجاد نمود و من به این لحاظ رای بر محکومیت شما داده ام. متهم به قاضی میگوید اما عدم حضور متهم در جلسه و وجود رضایتنامه در پرونده دلیلی قاطع و به یقین برای ارتکاب جرم نیست و از طرفی هیچ یک از اوراق و محتویات پرونده وقوع جرم را به قطعیت و یقین توجیه نمیکند.
قاضی در نهایت میگوید مطالب شما منطقی به نظر میرسد اما دیگر نمیشود در خصوص رای صادره کاری کرد. حال سوال من اینست :
1- با توجه به مطالب فوق
2-و اینکه شاکی بعد از رویت دادنامه در حضور متهم شفاها اقرار نموده که هدفش از شکایت تبرئه نمودن و عدم مسئولیت خودش در خصوص تصادف متهم با موتور سیکلت و اتفاقات جانبی بوجود امده اعلام نموده
3-بنا بر اقرار شاکی در بند (2 ) دلایل مشابه دیگر مانند بندهای 1و2 حادث گردیده
آیا میتوان از دلایل جدید حادث شده و مطالب فوق و چیدمان ادله بصورت توجیه پذیر بودن برای عدم ارتکاب جرم در دادگاه تجدید نظر بهره جست ؟ و ایا امکان نقض رای بدوی و صدور حکم برائت وجود خواهد داشت ؟و علم قاضی را اقناع میکند؟
لطفا در این خصوص راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

حسین یاوری

حسین یاوری :

با سلام.اگر پرونده هنوز به مرحله تجدیدنظر ارسال نگردیده در این مرحله هر احتمالی وجود دارد اما در رویه معمولا مشکل این پرونده در دادگاه تجدیدنظر حل میگردد.