مشاوره حقوقی رایگان - چک

باسلام. اگر چکی را دست شخصی داشته باشیم. (سفید امضا)سال 92 چک را برگشت زده باشد. و تا سال 1401 هیچ اقدامی انجام نداده است.
اگر جهت وصول چک اقدام کند، میتواند خواستار تاخیر تادیه هم باشد؟
اگر بله پس چرا زودتر اقدام نکرده است؟ خب اینجور که یه کاسبی باز میشه

پاسخ ها :

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

نظرات قضات در این خصوص متفاوت است بعضی از تاریخ سررسید چک بر اساس قانون مجمع تشخیص مصلحت نظام رای می دهند و بعضی چنانچه یک سال از سررسید گذشته باشد از قانون تجارت استفاده می نمایند و از تاریخ تقدیم دادخواست محاسبه می نمایند. بعضی معدود از قاعده فقهی اقدام استفاده و از تاریخ مراجعه به بانک محال علیه و گواهی برگشت محاسبه می نمایند .

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

مطابق رای وحدت رویه بله ایشان می تواند خسارت تاخیر تادیه را بگیرد در خصوص سوال شما که چرا زودتر اقدام کرده است خیر بزرگوار این کاسبی نیست چرا زمانی که شما چه کسی صادر می کنید در لحظه صادر کردن به فرض مثال چه کسی صادر می کنی به مبلغ یک میلیون تومان در تاریخ سررسید این یک میلیون از اموال شما برداشته میشه و به اموال طرف مقابل داده میشه حالا طرف مقابل دوست نداشته بیاد دست اموالش بزنه گذاشت توی حساب بمونه شما حق نداشته یک میلیون تومن رو خارج کنید چون مالکش نبود به همین علت باید خسارات را بپردازید و کاسبی هم نمی شود