مشاوره حقوقی رایگان - عدم رعایت حریم نهر و حریم زمین

سلام
مورد اول )) در زمین های مزروعی حاشیه روستا زمینی دارم که راه اصلی آن از قدیم از کنار نهر بوده حالا یک فردی که زمینش در کنار راه زمین من است حریم نهر و راه اصلی را تصرف کرده و با فاصله 20 الی 30 سانتی دیوار کشیده و از بالای زمین خودش که مرز بین زمین خودش و زمین بالایی که زمینی هست که صاحبش خیلی وقته که بهش سر نمیزنه جاده کشیده و به زمین ما راه داده .

مورد دوم )) همین فرد یک زمینی با فاصله از زمین من و پشت زمین من که فاصله ی بین زمین من و اون زمین منابع طبیعی است ولی جزو حریم زمین من است از وسط حریم زمین من (با فاصله 5 الی 6 متری از نهر) و نه در کنار نهر آب جاده کرده .
میخوام بدونم که می تونم در مورد موارد بالا از این فرد شکایت کنم ، کجا باید شکایت کنم ، طبق کدام قوانین باید شکایت کنم و در صورت شکایت چه نتیجه ای حاصل می شود؟؟؟
ممنون میشم راهنمایی کنید

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام شما باید ابتدا دادخواست تامین دلیل را در شورا مطرح نمایید تا توسط کارشناس رسمی ، قدمت و محل راه عبور مشخص گردد
و سپس باید دادخواست رفع تصرف عدوانی و ممانعت از حق را اقامه نمایید
و در مورد دوم هم امکان اقامه دعوا وجود خواهد داشت

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
حریم رودخانه و آنها و ... به شرح ذیل می باشد
ماده ... - حریم کانالها، انهار احداثی و سنتی و شبکه‌های آبیاری و زهکشی باتوجه
به ظرفیت آنها طبق جدول زیر از طرف وزارت نیرو یا‌شرکتهای تابع آن برای هر طرف
تعیین می‌گردد و این حریم از منتهی‌الیه دیواره آنها می‌باشد: ظرفیت کانالها،
انهار مستحدثه و شبکه‌های آبیاری و‌زهکشی:
‌الف - آبدهی (‌دبی) بیش از 15 متر مکعب در ثانیه - میزان حریم از هر طرف 12 تا 15
متر
ب - آبدهی (‌دبی) از 10 تا 15 متر مکعب در ثانیه - میزان حریم از هر طرف 8 تا 12
متر
پ - آبدهی (‌دبی) از 5 تا 10 متر مکعب در ثانیه - میزان حریم از هر طرف 6 تا 8 متر
ت - آبدهی (‌دبی) از 2 تا 5 متر مکعب در ثانیه - میزان حریم از هر طرف 4 تا 6 متر
ث - آبدهی (‌دبی) از یکصد و پنجاه لیتر تا متر مکعب در ثانیه -‌میزان حریم از
هرطرف 1 تا 2 متر
ج - آبدهی (‌دبی) کمتر از یکصد و پنجاه لیتر در ثانیه - میزان حریم از هر طرف 1
متر

‌الف - حریم لوله آبرسانی تا قطر پانصد میلیمتر کلا" 6 متر (3 متر از هر طرف نسبت
به محور لوله)
ب - حریم لوله از پانصد تا هشتصد میلیمتر کلا" 8 متر (4 متر از هر طرف نسبت به
محور لوله)
پ - حریم لوله از هشتصدتا یکهزارودویست میلیمتر کلا" 10 متر (5 متر از هر طرف نسبت
به محور لوله)
ت - حریم لوله از یکهزار و دویست میلیمتر به بالا کلا" 12 متر (6 متر از هر طرف
نسبت به محور لوله) در صورتی‌که لوله‌های آبرسانی به موازات‌و در حریم یکدیگر نصب
گردند، حد خارجی حریم به اعتبار قطر آخرین لوله منظور می‌شود.
‌تبصره 1 - کانال، انهار، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و انهار طبیعی و احداثی واقع در
داخل مزارع و باغها تا مساحت یکصد هکتار که برای آبیاری‌همان مزارع و باغها مورد
استفاده است، دارای حریم نیستند.
‌تبصره 2 - در مواردی که در طراحی کانال، تأسیسات تبعی (‌راه سرویس، گل انداز،
زهکش و غیره) در یک طرف یا طرفین آن منظور شده باشد،‌حریم مرتبط به فاصله (2) متر
از منتهی الیه تأسیسات مذکور برای حفاظت آنها در نظر گرفته می‌شود، ولی در هر حال
فاصله‌ای که تأسیسات تبعی‌مذکور به انضمام دو متر حریم مقرر در فوق در آن قرار
دارد، نباید از میزان حریم مقرر در این ماده کمتر باشد.