مشاوره حقوقی رایگان - نفقه

با سلام. ایا فرزند با داشتن توانایی دانشجو هم باشد و پدر هم تمکن مالی نداشته باشد تقاضای نفقه کند ؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

دختر تا وقتی ازدواج نکرده نفقه بر عهده پدر است و پسر تا سن 25 سالگی و اشتغال

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر نفقه فرزند در صورتی قابل مطالبه هست که فرزند توانایی مالی نداشته باشد و در تمکن مالی داشته باشد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

البته اگر پسر شاغل باشد نفقه دریافت نمیکند. ولی در مورد دختر عرفا تا زمان قبل از تاهل است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود یکی از شرایط انفاق به اقارب توانایی منفق است

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

فرزند در صورتی که توانایی کسب درآمد واشتغال داشته باشد امکان اخذ نفقه نخواهد داشت

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
فرزند اگر توانایی مالی داشته باشد نفقه تعلق نمی گیرد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام مستحضر باشید فرزند دختر تا زمانی که ازدواج نکرده نفقه بر عهده پدر می باشد

زهراسالاری پور

سرکار خانم زهراسالاری پور :

سلام واحترام،شرط مطالبه نفقه،دارا بودن منفق وندار بودن نفقه گیرنده است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام پدر در صورت داشتن توانایی
مالی مکلف است نفقه فرزند
پسر را تا 18 سالگی و در صورت
دانشجو بودن تا زمان اتمام تحصیل
و حداکثر تا 25 سالگی پرداخت نماید البته به شرطی که پدر توانایی
مالی داشته باشد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

دختر تا قبل ازدواج و پسر محصل تا 25 سالگی نفقه به عهده پدررمی باشد بر مبنای الاقرب فالاقرب نفقه قابل مطالبه می باشد

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

پدر در جهت پرداخت نفقه فرزندان در مورد فرزند پسر حداکثر تا 25 سالگی مکلف است پرداخت نماید ضمن اینکه که پدر بضاعت مالی داشته باشد.
که در صورت
دانشجو بودن تا زمان اتمام تحصیل
البته نفقه پسر تا پایان سن 18 سالگی است و پرداخت نفقه دخترتوسط پدر تا زمان ازدواجش می باشد.

یک وکیل

اگر فرزند شاغل نباشد میتواند مطالبه نفقه نماید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام خیر در نفقه اقارب باید همه شرایط قانونی موجود باشد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

در حد استطاعت مالی و رفع حاجت بر عهده اش است.

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

در صورتیکه توانایی مالی داشته باشد، خیر. مستحق نفقه نیست.

احمد رضا کی پور

جناب آقای احمد رضا کی پور :

بله. دختر تا سن ازدواج مستحق دریافت نفقه از پدر است. پسر هم تا زمان تحصیل

ابوذر  محمدي نژاد

جناب آقای ابوذر محمدي نژاد :

باسلام اگر دختر باشد تا ازدواج مستحق نفقه است ودرمورد پسر بستگی به عرف محل دارد ولی اصولا تا 18 سالگی ودرصورت دانشجوبود تا اتمام دوره پدر بایستی نفقه براساس توانایی وعرف محل پرداخت کند واگر پدر فوت کرده باشد و یا در صورتی که وی فقیر بوده و نتواند نفقه پسر خود را بدهد ، پرداخت نفقه به عهده اجداد پدری و هر چه بالاتر رود قرار می گیرد . یعنی پدر بزرگ پدری ، پدر پدر بزرگ و ... اگر اجداد پدری هم زنده نباشند و یا نتوانند هزینه های نوه پسری خود را بپردازند ، این مرتبه مادر مکلف به تامین نفقه پسر خود شده است و اگر هم مادر زنده نباشد و یا قادر به تامین نفقه فرزند پسر نباشد ، در مرتبه آخر، جد مادری ( پدر بزرگ مادری ) جده مادری ( مادر بزرگ مادری ) و جده پدری ( مادر بزرگ پدری) هر سه با هم باید نفقه نوه خود را بدهند

نارنجی ثانی    سعید

نارنجی ثانی سعید :

متعارف و توانایی پدر در پرداخت نفقه مهم است

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

باسلام یکی از شرایط انفاق داشتن توانایی مالی هست ،درصورت داشتن توانایی انفاق نفقه فرزندپسرتاپایان تحصیل وحداکثر25سال وفرزنددخترتازمان ازدواج

فاطمه مسعودآزاد

سرکار خانم فاطمه مسعودآزاد :

سلام
فرزند اگر توانایی مالی داشته باشد نفقه به وي تعلق نمی گیرد.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

با سلام خیر در صورت توانایی مالی

الهه حسینی

الهه حسینی :

باسلام
باوجود توانایی مالی نفقه تعلق نخواهد گرفت

یوسف حزبا

جناب آقای یوسف حزبا :

در نفقه اقارب برخلاف زوجه تمکن منفق شرط است.

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

با سلام
منفق معسر معاف از پرداخت نفقه مي باشد
شرط انفاق توانايي بر پرداخت نفقه مي باشد
دكتر امين اميني زارع

آزاده  ابراهيمي اسكي

سرکار خانم آزاده ابراهيمي اسكي :

با سلام فرزند دختر تا زمانی که ازدواج نکرده مستحق دریافت نفقه از پدر می باشد