مشاوره حقوقی رایگان - اتهام ضرب و جرح عمدی

باسلام یک ماه قبل فرزند 17ساله ام در پی بازی والیبال با یکی از دوستانش که به او فحش و ناسزا کرده بود زد و خوردی صورت می گیرد که منجر به پارگی دهان از داخل (4تا 5 بخیه زده شده) می شود که فورا خانواده آن پسر از فرزندم شکایت کرده اند و چند روز بعد پیغام داده اند که قصد ما این است که مقصر را به بازداشتگاه و کانون اصلاح بفرستیم و از طریق همسایه ها با خبر شدیم که پیغام داده اند که خانواده ضارب حتی برای عذرخواهی نیامده اند و ما هم پیگیر هستیم تا نتیجه بگیریم حال در اینجا چند سوال پیش می آید: 1. این درگیری آیا یک ضرب و جرح عمدی است (یعنی براساس احضاریه این امر با نقشه و برنامه قبلی صورت پذیرفته است) 2. آیا شاکی می تواند با فرافکنی و پیغام دادن از طریق همسایگان باعث ایجاد ذهنیت بد در افراد شود 3. آیا ما می توانیم از شاکی اعاده حیثیت کرده و در واقع بیان کنیم در پی فحاشی نامبرده این عمل صورت گرفته است 4. بهترین راه کار برای فرزندم که باید انجام دهیم چیست؟
پیشاپیش از راهنمایی شما سپاسگزارم.

پاسخ ها :

سیداکبر سیدکریمی

جناب آقای سیداکبر سیدکریمی :

باسلام
بطور کلی ایراد ضرب و جرح دیگری به بهانه ای توجیه قانونی ندارد حتی اگر مضروب خودش مسبب دعوی بوده و یا حتی اگر فحاشی نموده باشد شما میتوانید از وی شکایت کنید نه اینکه خودتان اعمال قانون بنمایید بهرحال در اینجا موضوع هرچه بوده و مقصر هرکسی بوده این طرف مقابل بوده که مضروب شده و اگر شکایت کرده شما در پی این باشید که با گرفتن رضایت اوضاع را آرام نمایید و خود را وارد بازیها و حرف دیگران نشوید بهرحال پیگیری شکایت توسط طرف مقابل موجب محکومیت به پرداخت دیه خواهید شد و زندان و کانون اصلاح و تربیت منتفی می باشد