مشاوره حقوقی رایگان - تاخیر تادیه

سلام و عرض ادب
بنده طی مبایعه نامه ای ملکی خریدم و قسمتی از ثمن را نتوانستم پرداخت کنم.

و در قرارداد توافق کردیم و طبق ((((ماده 5 مبایعه نامه: در صورت عدم اجرای هر یک از تعهدات فروشنده که در این قرارداد مقرر شده است وی مکلف است به ازای هر روز تاخیر 10/000 ریال بعنوان خسارت تاخیر در اجرای تعهد به طرف مقابل پرداخت نماید و در صورتیکه ممتنع از اجرای تعهد خریدار باشد. وی مکلف هست به ازای هر روز تاخیر 10/000 ریال به بعنوان خسارت تاخیر به طرف مقابل پرداخت نماید و با تعهد اصلی قابل جمع است))))

***حالا سوال بنده این هست :

با وجود چنین توافقی مجددا فروشنده می تواند تاخیر تأدیه را نیز ضمن دادخواست مطالبه نماید

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر
خسارت وجه التزام روزانه قابل مطالبه است ولی با خسارت تاخیر تادیه قابل جمع نیست

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
خیر
خسارت تاخیر تادیه با وجه التزام قابلیت جمع ندارد