مشاوره حقوقی رایگان - اجرت المثل نگهداری پدر و مادر

سلام. خانم 40 ساله مجردم چندسال پدرم سکته زمینگیر شد هم کار کردم هم پرستاری شبانه روزی پدرم مجبور بودم وضع مالی پدرم خوب نبود حتی بیمه نداشت همه خرج اجاره خانه و پدر و مادرم را من مجبور بودم تامین کنم که به سختی تا حالا که دو ساله پدرم فوت کرده و خرج مادرم به اجبار باید بدهم حتی یک ریال پس انداز ندارم نتونسم خودمو بیمه عمر کنم و نتونسم ازدواج کنم کار ثابت ندارم مادرم چندماهه که حقوق پدربزرگم را که فوت کرده با مادربزرگم نصف به نصف میگیرد که کفاف اجاره هم نمیشه 3 خواهر بزرگتر دارم که متاهل و فرزند دارند و خیلی خیلی وضع مالی انها خوب و در رفاه کامل هستن حتی یکی از انها داره برای همیشه به دبی میره زندگی کنه همیشه در جریان زندگی ما و پدر مادرشان بودن ولی حتی بیمارستان نیامدن تا پدرم بود بعضی وقتا در حد 100 هزار کمک میکردن که چندساله که دیگه یک ریال به مادرشان ندادن اصلا بفکرم نیستن که من دیگه سرنوشتی ندارم خیلی بیرحم هستن اینهمه پول که اینهمه سال خرج پدر و مادر و اجاره خانه دادم اگه پس انداز میکردم حالا بدبخت نبودم اما الان حتی پول رهن خانه نمانده برام ایا میتونم ازشون شکایت کنم که انها هم باید کمک میکردن ایا قانون حق مرا از خواهرانم میگیره؟ به من گفتن از پدرم پرستاری کنم حقوق پرستار رو به من میدن که کمکم باشد ولی دروغ گفتن و هرگز پولی ندادن حالا من با اینهمه بدبختی چه کنم ؟ ایا قانون از من حمایت میکند؟

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اول یک استشهادیه تهیه کنید مبنی بر اینکه گواهی می دهیم خانم .... از سال ....تا سال ... از پدر و مادر پیر و بیمار خود نگهداری و پرستاری کرده و هزینه زندگی انها را پرداخت نموده است ، بعد دادخواست مطالبه وجه بابت تعهد به پرداخت حق الزحمه نگهداری از پدر ومادر از تاریخ ... الی ...و مطالبه نفقه به طرفیت خواهران تقدیم کنید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اکر دست نوشته ای بابت این طلب از خواهر و برادرها دارید میتوتنید مطالبه وجه دهید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر شاهدین دارید و مدرکی دارید که نگهداری شما به درخواست آنها بوده و قصد تیبرع نداشتید میتوانید مطالبه اجرت المثل و تمام هزینه را داشته باشید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
بله قابلیت پیگیری دارد
می توانید با در دست داشتن دلایل و مستندات از جمله شهادت شهود این موضوع را اثبات نمایید البته باید ثابت نمایید که قصد شما از بابت انجام دادن این امور بصورت تبرعی نبوده است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام متاسفانه خیر
طبق قانون نگهداری از پدر و مادر تکلیف فرزند است و فرزند نمیتواند از بابت نگهداری از والدین ، مطالبه دستمزد نماید

ولی اگر شما بتوانید اثبات نمایید که خواهرتان تعهد به پرداخت مبلغی ماهیانه به شما داشته اند ، امکان اقامه دعوا وجود دارد

و مادر شما میتواند دادخواست مطالبه نفقه جاری به طرفیت تمام فرزندان اقامه نماید ولی نفقه گذشته قابل مطالبه نیست

بهتر است با خواهرتان ، توافق نمایید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
1_ شما می توانید بابت هزینه هایی که در قبال پدر قبلا متقبل شدید با سند و مدرک به طرفیت سایر برادران و خواهران دادخواست بدهید.
2_ برادران و خواهران مکلف به پرداخت نفقه پدر هستند لذا از بابت نفقه اقارب نیز می توانید دادخواست مطالبه جداگانه‌ای تقدیم کنید.

الهام پیشگر

سرکار خانم الهام پیشگر :

سلام مدارک مستندات نیاز به بررسی دارد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطلب ارسال شده توسط شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

بله میتوانید مطالبه کنید اصل بر عدم تبرع است