مشاوره حقوقی رایگان - آوردن دلیل برای اثبات جرم جعل عنوان

فردی در نامه ای که به دادگاه ارسال کرده خود را به عنوان سرهنگ نیروی انتظامی معرفی کرده. حال آنکه این فرد قبلا بازنشست شده است. من هم دعوایی علیه این فرد تحت عنوان جعل عنوان مطرح کردم. دادگاه در این مرحله از بنده دلیل خواسته. بنده در لایحه‌ای که باید به دادگاه ارسال کنم، چه دلیلی را ارائه دهم؟ اینکه این فرد در نامه ارسالی به دادگاه خود را به عنوان سرهنگ نیروی انتظامی معرفی کرده نوعی اقرار نیست؟

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

سرهنگ بازنشسته که بوده از طرفی مگر به شما از غصب عنوان ایشان ضرری رسیده

علی ارجمندی

جناب آقای علی ارجمندی :

سلام . قطعاً چنین فردی مطابق ماده 555 قانون مجازات اسلامی مرتکب جرم غصب عنوان شده است . با توجه به اینکه متهم به موجب لایحه به مرجع قضایی خود را سرهنگ معرفی نموده است جنابعالی نیازی به اقامه ادله دیگری ندارید و صرفاً از مرجع تحقیق ( بازپرسی یا دادیاری مربوطه ) درخواست کنید پرونده استنادی را مطالبه نمایند یا از شعبه ایی که لایحه به آنجا تقدیم شده است درخواست کنید لایحه را برابر با اصل نمایند و به اصطلاح تصدیق نماید . در این مورد هم چون جرم غصب عنوان مصداق جرم غیرقابل گذشت است لذا اینکه به شما ضرری رسیده باشد یا نه اهمیتی ندارد و شکایت جنابعالی حتی در مقام اعلام کننده جرم هم قابل رسیدگی است مضاف برآنکه قطعا غصب عنوان میتواند ضرر معنوی داشته باشد که جای بحث اش در اینجا نیست .