مشاوره حقوقی رایگان - مهریه و مستثنیات دین سه دانگی

سلام وقت همه سروران عالی متعالی
بنده در جریان خرید یک واحد آپارتمانی مبلغ نقد آورده همسرم را که یک چهارم مبلغ معامله ملک بود به عنوان سهم اصلی خودش و یک چهارم دیگه را بابت طلای فروخته شده مهریه که به ایشان بدهکار بودم را به صورت بنام زدن سه دانگ از واحد به صورت سند رسمی تسویه نمودم و اکنون از سه دانگ ایشان نصف پول خودش و نصف دیگر بابت جبران طلای مهریه شان بوده و سه دانگ باقیمانده ملک بنام خودم است و تنها دارایی بنده. هر دو سند سه دانگی در رهن شرکت محل اشتغال بنده است که بابت خرید واحد به بنده وام داده بودند. فک رهن در صورت بازپرداخت اقساط حدود سه سال دیگر قابل انجام خواهد بود. همسرم ضمن اینکه خودشان منزل را ترک و اصرار بر متارکه دارند از طرفی رفتن درب ورودی واحد آپارتمانی را با چسب قطره ای پلمب کرده اند (مغزی های قفل غیر قابل استفاده شده و عملاً ورود به داخل واحد امکان پذیر نیست) و از طرفی هم وکیل شان هر روز با تهدید تماس میگیرن که دستور فروش کل آپارتمان را گرفته و سهم سه دانگ من را بابت مطالبه مهریه مستقیما از حساب دادگاه میگیرند و به حساب همسرم میریزند. بهترین اقدام در اینخصوص چیست؟ و آیا سه دانگ بنده مستثنیات دین محسوب میشه یا خیر؟

پاسخ ها :

زهراسالاری پور

سرکار خانم زهراسالاری پور :

سلام ودرود،درصورتیکه تنها مسکن شما همین سه دانگ بوده ومحل زندگی شما هم باشد،مستثنیات دین بوده ودرصورت توقیف،میتوانید جهت رفع توقیف اعتراض نمایید

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی یک واحد مسکونی جز مستثنیات دین می باشد مگر در صورت تبدیل مطابق شرایط، تبصره 2ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی«چنانچه به حکم قانون مستثنیات دین تبدیل به عوض دیگری شده باشد، مانند اینکه مسکن به دلیل قرار گرفتن در طرحهای عمرانی تبدیل به وجه گردد، یا در اثر از بین رفتن، عوضی دریافت شده باشد، وصول محکومٌ‌ به از آن امکان‌ پذیر است مگر اینکه محرز شود مدیون قصد تهیه موضوع نخستین را دارد.»

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
مورد مذبور از مستثنیات دین می باشد توقیف نمی شود

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر فقط همین منزل را دارید و در آن ساکن بودید جز مستثنیات است

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگوی متقابل دارند تا اظهار نظر دقیقی به توان کرد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

یک خانه در شان زوج به شرط سکونت فی الحال در آن از مستثنیات دین است .اما با توجه به متراژ اگر خانه دیگری ندارید می توانید در صورت اقدام از طریق ثبت به اینکه این خانه از مستثنیات دین است اعتراض خود را ثبت کنید.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر ثمن سه دانگ شما
جز مستثنیات دین محسوب میشود

و بعد از صدور رای دستور فروش ، و انجام مزایده و فروش ملک ، ثمن سه دانگ باید به شما پرداخت بشود
و شما اعلام نمایید که با ثمن سه دانگ ، قصد خرید خانه کوچکتری
را دارید

محمد صفری

جناب آقای محمد صفری :

سلام و عرض ادب
اگر همین سه دانگ به نام شما باشد جزء مستثنیات دین محسوب میشود . از مشاوره ی تلفنی استفاده کنید .

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام نیازمند بررسی دقیق و جامع پرونده می باشد و نظر قطعی بعد اعلام میشود⚖⚖

مجید حق شناس

جناب آقای مجید حق شناس :

سلام در رویه عملی خیر مستثنیات نیست

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مستحضر باشید رویه می می‌تواند متفاوت باشد اما سه دانگ جزوه مستثنیات دین می تواند قرار بگیرد و بعد از مزایده این مبلغ به شما برگردانده میشود و شما نیز می‌توانید در مزایده شرکت نمایید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود تنها یک منزل متناسب با شان مستثنیات دین شناخته می‌شود و قابل توقیف نیست مگر قیمت گزافی داشته باشد

نازنین نبی زاده

سرکار خانم نازنین نبی زاده :

سلام وقت بخیر خانه شما در صورت سکونت جز مستثنیات دین است نمیتوان توقیف کرد

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

رویه غالب در صورت سکونت داشتن سه دانگ را مستثنیات محسوب پی نماید